18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Dikkat, uçağınız kalkmayabilir!

Havacılık iş koluna grev yasağı getiren kanun teklifinin bugün TBMM'nin gündemine geleceği haberi üzerine Türk Hava Yolları'nda görevli kabin memurunun Atatürk Havalimanı'nda gerçekleştirdiği eylem devam ediyor. THY yönetimi çalışanları arayıp iş aklitlerinin feshedildiğini bildiriyor

TBMM’de bugün genel kurulda görüşülmesi planlanan havacılık iş koluna grev yasağı getiren kanun teklifi nedeniyle THY personeli iş bıraktı.

Sabah saatlerinden itibaren Atatürk Havalimanı’nda toplanan THY’de görevli kabin memurlarına destek olarak Türk Hava Yolları Teknik A.Ş çalışanlarından 200 kişilik bir grup iş bırakarak eyleme katıldı.

Sloganlarla kabin ekiplerinin eylemlerine destek olan teknik ekip çalışanları Atatürk Havalimanı’nda geliş katında toplandı. Eylem nedeniyle havalimanına çok sayıda çevik kuvvet ekibi yönlendirildi.

Hava-İş’in yaptığı eylemde Türk Hava Yolları (THY), şu ana kadar 24 sefer iptal etti. Bu sabah İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan yapılan iç ve dış hat uçuşlarında ortalama 1.5 saatlik gecikme oldu.

İSTEYEN BİLETİNİ DEĞİŞTİREBİLECEK

THY, yolcu mağduriyetinin olması nedeniyle şu ana kadar 13 iç hat, 11 dış hat uçuşunu iptal etti. Eylemin bugün gece yarısına kadar devam etmesi bekleniyor.

THY, isteyen yolcuların biletlerini değiştirebileceğini duyurdu. İptal edilen seferler Devlet Meydanları İşletmesi'nin internet sitesinden öğrenilebiliyor.

THY yetkilileri, yolcuların havalimanına gelmeden önce 444 0 849 numaralı çağrı merkezini aramalarını istedi.

TELEFONLA ARAYIP İŞTEN ÇIKARIYORLAR

Hava İş Genel Sekreteri Mustafa Yağcı, hurriyet.com.tr'ye yaptığı açıklamada, "Greve katılan bazı personele THY yönetimi telefonla ulaşarak iş aklitlerinin feshedildiğini bildiriyor" dedi.

Yağcı işten çıkarma yönündeki iddialarla ilgili şunları söyledi.

“Arkadaşlarımızı yasal demokratik bir haklarını kullanıyorlar. THY’den birileri arkadaşlarımızı telefonla arayıp, yasadışı eyleme katıldıkları gerekçesi ile işten çıkarıldıklarını kendilerini söylüyor ki böyle bir işten çıkarma tebliği olamaz. Ancak biz şunu çok net söylüyoruz. Tek bir arkadaşımız dahi burnu kanarsa bu eylem süresiz hale gelir. Bu girişim başarılı eylemimizin işveren tarafından gölgelenmesi amacı ile yapılıyor”

ALDIKLARI UÇAKLAR ELLERİNDE PATLAR

Ankara’da bulunan Hava-İş Genel Başkanı Atilla Ayçin ise iş yavaşlatma konumunda olan bine yakın kişinin olduğunu söyleyerek “Saatler ilerledikçe, personel işe gelmeye başladıkça bu sayı artacaktır. Arkadaşlarımız Anayasal haklarını kullanıyor. Eğer işveren gayri yasal bir tutum içine girerse açık söylüyorum Türk Hava Yolları’nın aldığı uçaklar ellerinde patlar. Bir tek seferi bile yapamazlar. İnsanların en demokratik yasal haklarını kullanmalarına saygılı olsunlar” dedi.

İPTAL EDİLEN UÇUŞLARDAN BAZILARI ŞÖYLE

THY'de bugün 104 sefer iptal oldu. İç hatlarda saat 10.00’daki Hatay, İzmir, Antalya, 10.05’te Adana, 10.20’de Kahramanmaraş, 11.20’de Adana, 13.00’te Ankara, 14.00’te İzmir, 14.55’te Kayseri, 15.30’da Hatay, 16.30’da Diyarbakır, 23.05’te Konya ve 23.55’teki Denizli seferleri bugün için iptal edildi.

Dış hatlarda ise, saat 09.20’de Stuttgart, 09.15’te Hamburg, 09.40’ta Bilbao, 11.00’de Bağdat, 11.35’te Torino, 11.55’te Misurata, 12.15’te Medine, 14.40’ta Beyrut, 12.45’te Dnepropetrovsk, 13.00’te Roma, 13.15’te Selanik seferleri karşılıklı olarak iptal edildi.

RED HACK THY'NİN SİTESİNİ HACK'LEDİ

Grev haberi üzerine Red Hack de sanal ortamda harekete geçerek Türk Hava Yolları'nın internet sitesini hack'ledi. Siteye ulaşılamıyor. Grup siteyi ele geçirdiklerini resmi Twitter hesapları üzerinden attıkları, “Bizleri sevdiklerimize ulastiran THY markasi veya ucaklari degil, emekçileridir.. @redhack_almanya tarafindan -> http://www.turkishairlines.com down!” mesajı ile duyurdu.

Posta
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2012 Salı 09:51:31
Güncelleme :29 Mayıs 2012 Salı 13:26:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
sevgi bulut IP: 90.209.195.xxx Tarih : 30.05.2012 08:19:37

selam  thy calisanlari hakli hukumet sacma sapan islere para harciyor insanlarin emeyini gormezden geliyor  buna artik bir durdemek lazim yazik bu insanlara parallari kendi yandaslarina dagitan hukumet  biran once duzeltmeli cunki kar yapan bir kurum thy yeter ayip insan utanir ama nerde  onlarda utanma