18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Dikkat! Kış uzayabilir

    CNN Türk Meteoroloji Editörü Bünyamin Sürmeli, gelecek hafta Sibirya'dan gelen yeni bir soğuk hava dalgasının daha Türkiye'yi vurabileceğini uyarısında bulundu.
    Sürmeli, kar yağışının bugün de zayıf bir şekilde devam edeceğini, yarın kesileceğini söyledi. Salıdan itibaren Türkiye'nin iç kesimlerinde de yağışların kesilmeye başlayacağını, fırtınanın da dineceğini anlatan Sürmeli, "Karın ardından güneşin açması, sistemin zayıflamasından kaynaklanan bir durum. Bu hafta Marmara Bölgesi'nde sıcaklıkların 8 - 9 derece artmasını bekliyoruz. Bu, sıcaklığı ancak 5 - 7 dereceye çıkaracak" dedi. Sürmeli, 21 Şubat Cumartesi günü Türkiye'nin Sibirya'dan gelen yeni bir soğuk hava dalgasına gireceğini belirterek, "21 - 22 Şubat tarihlerinde bu soğuk hava dalgasının Türkiye'yi üçüncü kez vurma ihtimali var. Şu an itibariyle kar yapabilecek bir sistem geliyor. Ama bu önümüzdeki günlerde daha kuvvetlenebilir, ya da zayıflayabilir. Bu tarihe 3 - 4 gün yaklaştığımızda daha net bir şey söyleyebiliriz" dedi.
   
    Kış uzayabilir
    Sürmeli, kışın bitmediğini de ifade ederek, şöyle dedi:"İlk gelen soğuk hava sistemi de Sibirya üzerinden geldi. 21'inde beklediğimiz sistem de Sibirya'dan geliyor. Bu nedenle mart da çok hafif geçecek diyemiyoruz. Beklenti martta da kar olabileceği yönünde. Geçen yıl 7 Nisan'da kar yağmıştı. Kış uzayabilir."
MİLLİYET GAZETESİ
Yayın Tarihi : 15 Şubat 2004 Pazar 03:08:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?