15
Mayıs
2024
Çarşamba
ANASAYFA

Dikkat kredi kartı faizi düştü!

Sanayi ve Ticaret Bakanı Çağlayan, kredi kartı faizlerinin düştüğünü belirterek, tüketiciyi uyardı.

Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, bankaların kredi kartlarına uygulayacakları aylık azami faiz oranlarının indirildiğini hatırlatarak, tüketicilere, bankaların uyguladığı faiz oranlarına dikkat etmeleri uyarısında bulundu.

Bakan Çağlayan, yaptığı açıklamada, 1 Ocak- 1 Mart 2008 tarihleri arasında kredi kartı işlemlerinde Yeni Türk Lirası için uygulanacak azami faiz oranlarının belirlendiğini kaydederek, ''Bankayla tüketici arasında imzalanan sözleşmede yer alan aylık azami akdi faiz oranı, yüzde 5,55'den yüzde 4,93'e, aylık azami gecikme faiz oranı ise yüzde 6,20'den, yüzde 5,68'e düşürülmüştür'' dedi.

Merkez Bankası'nın, her 3 ayda bir kredi kartı işlemlerinde uygulanacak azami akdi ve gecikme faiz oranlarını açıkladığını hatırlatan Bakan Çağlayan, 1 Ocak-1 Mart 2008 arasında; aylık akdi faiz oranının, Yeni Türk Lirası için yüzde 4,93, ABD Doları için yüzde 2,52 ve avro için yüzde 2,30 olarak belirlendiğini ifade etti. Aylık azami gecikme faiz oranının Yeni Türk Lirası için yüzde 5,68, ABD Doları için yüzde 2,99 ve avro için yüzde 2,86 olarak belirlediğine işaret eden Çağlayan, bu oranların Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında da yayımlandığını bildirdi.

Bankalarca kredi kartı işlemlerinde 1 Ocak 2008 tarihinden itibaren bu oranların üzerinde bir faiz oranı uygulanamayacağını vurgulayan Bakan Çağlayan, tüketicilerin, belirtilen bu azami oranları geçmemek üzere belirlenecek faiz oranlarına dikkat etmelerini istedi.

AA
Yayın Tarihi : 28 Aralık 2007 Cuma 16:55:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?