19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Dikkat sağanak yağış geliyor!

Türkiye genelinde sağanak yağışlar etkisini gösterirken, hava sıcaklığı mevsim normallerinde olacak

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nden edinilen bilgilere göre bugün Türkiye’nin kuzey ve doğu bölgelerinde aralıklarla görülecek sağanak ve gökgürültülü sağanak şeklindeki yağışların öğle saatlerinden sonra Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimleri (Bolu, Kastamonu, Karabük, Amasya, Çorum, Tokat) ile Çankırı; gece saatlerinde ise Doğu Karadeniz kıyıları (Trabzon, Rize ve Hopa) ile Gümüşhane çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığı, iç kesimlerde 2 ila 4 derece azalırken, batı bölgelerde 1 ila 3 derece artacak. Diğer yerlerde ise önemli bir değişiklik olmayacak.

-BÖLGELERDE HAVA-

Marmara: Parçalı bulutlu, Edirne ve Kırklareli çevreleri aralıklı, Tekirdağ, Sakarya ve Bilecik çevreleri öğle saatlerinden sonra kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

Ege: Az bulutlu ve açık, öğle saatlerinden sonra bölgenin iç kesimleri parçalı bulutlu, Afyon çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Akdeniz: Az bulutlu ve açık, bölgenin iç kesimleri zamanla parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Isparta ve Kahramanmaraş çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

İç Anadolu: Parçalı bulutlu, kuzey ve batısı (Ankara, Eskişehir, Konya, Kırıkkale, Çankırı, Yozgat, Sivas) ve Kayseri çevreleri aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların öğle saatlerinden sonra Çankırı çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Batı Karadeniz: Parçalı bulutlu, aralıklı olmak üzere iç kesimleri (Bolu, Karabük, Kastamonu, Düzce) ile zamanla Sinop çevreleri sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların öğle saatlerinden sonra Bolu, Karabük ve Kastamonu çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı bulutlu, sabah saatlerinde Doğu Karadeniz'in iç kesimleri (Gümüşhane ve Bayburt), zamanla bölge geneli aralıklı olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların öğle saatlerinden sonra Amasya, Tokat ve Çorum, gece saatlerinde Doğu Karadeniz kıyıları (Trabzon, Rize ve Hopa) ile Gümüşhane çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Doğu Anadolu: Parçalı bulutlu, bölge geneli sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

Güneydoğu Anadolu: Parçalı bulutlu, bölge geneli sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

AA
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2009 Cumartesi 10:43:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?