19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

'Dikkat vali geliyor'

Kars'ın Selim İlçesi'ne bağlı Katranlı Köyü'ne su açılışına giden Valiyi karşılamak için bir araya gelen köylüyü, bir kasap elinden bırakmadığı masat ve bıçakla sıraya dizdi. 

Açılıştan saatler önce tören alanına gelen köylüler, davetlileri beklerken davul-zurna eşliğinde halaylar çekip suyun gelişini kutladılar ve açılışı gerçekleştirecek olan yetkililer ile davetlileri karşılamak için sıraya girdiler. 

Bir süre bekleyişten sonra sıranın bozulduğunu gören kasap Fevzi Cantepe, köylüleri düzgün sıra olmaları konusunda uyardı ve zaman zamanda sıraya girmeleri için komut verdi. 

Bir yandan masatla bıçağını bileyen Kasap Fevzi Cantepe, bir yandan da sıranın düzgün olması için hem espriler yaptı hem de göbeği öne çıkanları eliyle geri itti. "Rahat, hazır ol" komutları da veren Kasap Cantepe, Vali Mehmet Ufuk Erden'in alana girişiyle bile görevini sürdürdü. 


Köylülerle tokalaşan Vali Erden ve diğer yetkililerin platformdaki yerini almasıyla başlayan törende, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.
.
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2006 Pazartesi 15:09:07
Güncelleme :12 Haziran 2006 Pazartesi 15:35:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?