30
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

Diklendiler ama dik duramadılar!

AK PARTİ MECLİS GRUP TOPLANTISI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dün mecliste yemin eden CHP'ye Nasrettin Hoca fıkrasıyla yüklendi. Erdoğan, "Nasrettin Hoca'ya sormuşlar; 'Hocam alimsin, bilgilisin, tecrübelisin; lakin bugüne kadar bir icat yaptın mı?'. Hoca, 'ekmekle kar yemeyi ben keşfettim. Ama benim bile hoşuma gitmedi' demiş. Şimdi CHP'nin yaptığı bu. Bir boykot icat etti ama kendisinin bile hoşuna gitmedi" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, partisinin TBMM'de gerçekleşen ilk grup toplantısında gündeme ilişkin gelişmelere değindi. AK Parti olarak diklenmeden dik durduklarını, bundan sonra da dik duracaklarını, diklenmeyeceklerini belirterek, "CHP diklenmiş, ama dik duramamıştır. Fark budur" dedi.

CHP'nin 'iki arkadaşımız yemin etmeden meclise girmeyiz' dediğini, ancak dün yeminlerini ettiklerini belirten Erdoğan, "İşte bunlar bu. Benim halkım bunları görmüyor mu? Görüyor. Ne diyor; arkadaş siz doğru konuşmuyorsunuz, dürüst değilsiniz, omurgalı değilsiniz' diyor" şeklinde konuştu. CHP'ye bir Nasrettin Hoca fıkrasıyla yüklenen Erdoğan, şöyle devam etti:

"Nasrettin Hoca'ya sormuşlar; 'Hocam alimsin, bilgilisin, tecrübelisin; lakin bugüne kadar bir icat yaptın mı?'. Hoca, 'ekmekle kar yemeyi ben keşfettim. Ama benim bile hoşuma gitmedi' demiş. Şimdi CHP'nin yaptığı bu. Bir boykot icat etti ama kendisinin bile hoşuna gitmedi."

CHP'nin yemin ederek nihayet milli iradenin gereğini yerine getirdiğini belirten Erdoğan, "CHP'nin bu seferki çark edişinin diğerlerinin tersine hayırlı bir adım olduğuna inanmak istiyor, en azından böyle umuyor, böyle temenni ediyoruz" dedi.

 

BDP'YE 'ENG EÇ YARIN YEMİN EDİN' ÇAĞRISI

Başbakan Erdoğan, BDP'nin de aynı şekilde yemini etmelerini ve kayıtlarını yaptırmalarını istediğini ifade ederek, şöyle devam etti:

"Onlar da geç kalıyorlar. Yazıktır, bu yaz tatilini yeminsiz milletvekili olarak arazide dolaşmayı bırakmalı ve en geç yarın bu yemini yaparak parlamentodaki yerlerini almalıdırlar, diye düşünüyorum.

İki de bir 'bizi dışladılar, bizi dışladılar' Hayır sen kendi kendini dışladın. Diyarbakır'da toplantı yapmak neyine ya? Toplantı yapılacak yer Ankara. Sen adresi şaşırdın, önce adresi bul, adres yanlış. Grup toplantını yapacaksan gel burada yap. Diyarbakır'da ancak belediye meclis üyeleri, il genel meclisi üyeleri toplantı yapar. Milletvekillerinin grup toplantısı yapacağı yer burasıdır" diye konuştu.

AK PARTİ MECLİS GRUP TOPLANTISI
AK PARTİ MECLİS GRUP TOPLANTISI
AK PARTİ MECLİS GRUP TOPLANTISI
AK PARTİ MECLİS GRUP TOPLANTISI
AK PARTİ MECLİS GRUP TOPLANTISI
İHA
Yayın Tarihi : 12 Temmuz 2011 Salı 13:04:00
Güncelleme :12 Temmuz 2011 Salı 14:12:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?