18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Dilencinin hasılatı şok etti

Adana'da Ramazan dolayısıyla vatandaşların dini duygularını istismar ederek dilencilik yapan bir kişinin üzerinden 4 bin 495 TL para çıktı.

Edinilen bilgiye göre, merkez Seyhan ilçesi Müze Kavşağı'nda devriye görevi yapan polis ekipleri, Cemal K.'nin (80) halkın dini duygularını istismar edip, dilencilik yoluyla haksız para kazandığını belirledi. Polis aracına alınan Cemal K.'nin üzerinde yapılan aramada 4 bin 495 TL para bulundu. Polis merkezine götürülen Cemal K., yapılan işlemlerin ardından Adana Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi. Cemal K. zabıta aracına bindirildiği sırada "Parayı alın, ben gidiyorum" diyerek uzaklaşmak istedi, ancak ekipler tarafında engellendi. Zabıta ekipleri, tutanakla el konulan 4 bin 495 TL'nin yapılacak işlemlerin ardından hayır kurumlarına verileceğini bildirdi.

Cemal K.'nın 4 bin 495 TL parayı Ramazan'ın ilk 3 gününde topladığı da belirlendi.

 

iha
Yayın Tarihi : 22 Temmuz 2012 Pazar 16:54:17
Güncelleme :22 Temmuz 2012 Pazar 17:03:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yasar ertas IP: 94.135.148.xxx Tarih : 22.07.2012 17:36:51

Dilencinin hasilati beni sok etmedi bir memlekette dilencilik veya hala dua sömürü vs. dilenciligi olmasi beni sok etti. böylesine dilencilik olan memlekette sosyal yasanin olmadigi ortaya cikmaktadir hükümet vatandasinin arkasinda olmadigi cikmaktadir bu olmamislikla vatandaslar bu durumlarda böyle kisilere yardimci olmak ve iyi niyetlerini sunmak icin damlaya damlaya sistemi olusmaktadir bu damlaya damlaya sistemi bazen iyi bazen kötü sonuclar getirmektedir genelde sonucu görmeyen yardim severler hep iyi niyet eder ve kötü olursa ben ona karismam der ve isi allaha havale eder verirkende acaba dogrumu yaptim acaba sahidenmi bu kisi zor durumda der ve aman su birkac kurusu otamatikman at der ver der aslinda bu verme dogruda olsa yanlista olsa icten rahatsiz eder veren kisiyisi  verir de gecer bazen vermezde gecer en iyisi sosyal yasa olsa bu rahatsizlik ortadan kalksa  cok cok iyi olacak ÖRNEK 2022 özürlüler ve yaslilar yasasi buna en güzel yasam örnegi bu yasayla az olsun temiz olsun cok kisi adam gibi adam yasamaktadir bende bu yasa ile yasli özürlü gördügümde ve bu yasadan faydalandigini duydugumda gurur duyuyorum hele birde efendi temiz giyiniyorsa gel seni bir öpeyim diyorum. sosyal devletlerde de her yemesi icmesi devletten karsilandigi halde dilenciler vardir. dua mua islerinde böyle dilenciler zor para toplar ya bir yerde bir kösede metroda müzik yaparlar üc bes kurus toplarlar ya sosyal bir daire adi altinda yerel gazete satarlar ne verirsen fiatini sana birakirlar birde hayata küsmüs basina bir bela gelmis kendini salmis lar olabilir kisiler vardir bunlar dilenirler vs. vs. veya aldigi aylikgeliri bir hataya harcamis olabilirler o ay mamayi yiyemezler mama icin bir yol vardir bu yoldur ama nafile bir yoldur bir dahaki aya ayligini harcarken kendine gelir gelmesse kendi bilir.