20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

Din adamları birbirine girdi

Haç yortusunu kutlayan din adamları kiliseyi arenaya çevirdi. Ermeni ve Rum din adamları, Hristiyan aleminin en kutsal mekanlarından biri olan Kudüs'teki "Kıyamet Kilisesi"nde birbirine girdi. Dualarla başlayan ayin, yumruk ve tekmelerle sona erdi. Kavganın nedeni ise mezheplerin kilisedeki yer paylaşımı.

Hz. İsa'nın çarmıha gerilip defnedildiğine inanılar Kıyamet Kilisesi'ndeki Ermenilerin haç yortusunda kavga çıktı. Ayin sırasında kilisenin mezar bölümüne bir Rum Ortodoks papazın girmesiyle tartışma başladı.

Ermeniler, Rumların bu bölüme girme hakkının olmadığını belirterek, Rum din adamını alıkoyunca kavga başladı.

Duaların yerini tekme ve yumruklar alırken, kilise içinde bulunan şamdanlar yere düştü. Din adamlarının ise cübbeleri yırtıldı.

Kilisedeki kavga İsrail polisinin araya girmesiyle son buldu. Olayları başlattığı belirlenen 2 din adamı da gözaltına alındı.

Kudüs'te Hristiyan mezhepler arasındaki kavgalar yeni değil, asırlar öncesine dayanıyor. Bu tartışmalar dolayısıyla, Osmanlı döneminden kalma bir gelenek olarak Kıyamet Kilisesi'nin anahtarı bir Müslüman ailenin elinde bulunuyor.

Farklı Hristiyan mezheplerine kilisenin değişik bölümleri ayrılarak sorun çözülmeye çalışılıyor.

AA
Yayın Tarihi : 9 Kasım 2008 Pazar 19:00:51
Güncelleme :9 Kasım 2008 Pazar 18:53:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Gökhan IP: 88.240.68.xxx Tarih : 9.11.2008 20:12:26

Çok normaldir.Ermenilerin olduğu yerde kavga olmazsa şaşarım.Bunların inançları işte bu kadar.Paylaşamadıkları inanç değil,çıkar.Kiliseye kim sahip olacak,kimin sözü geçecek?Bunlar barbar yahu.Bunlara bin peygamber gelse düzelmezler.Biz kimseye katliam yapmadık ama en insancıl olması gereken din adamları bile bunu yaparsa milletleri ne yapmaz?