20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

Dinlenen Vali mi CHP mi?

Dinlemeye takılan görüşmede hedef kimdi?

Bolu eski valisi Ali Serindağ ile CHP Genel Sekreteri Önder Sav’ın dinlemeye takılan görüşmede asıl hedefin Serindağ olduğu belirtiliyor. İddiayı ortaya atan Serindağ’ın yakın çevresi, Vali ile Başbakan Erdoğan arasında Nisan ayında yaşananları ve ardından Serindağ’ın görevden alınarak merkez valiliğine atanmasına dikkat çekiyorlar. Vali Serindağ’ın en azından Ocak ayından bu yana hükümetin “kara listesinde” olduğuna işaret eden gelişmeler şöyle sıralanıyor.

Şeyh’in cenazesine gitmedi

Vali Serindağ, Ocak ayında vefat eden Nakşi ve Kadiri Şeyhi Sürmeli Muhammed Muhittin Haki Hoca’nın oğlu Hacı Ahmet Palazoğlu’nun cenaze törenine katılmadı. Şeyh için Erdoğan Bakanlar Kurulu’ndan özel izin çıkararak, evinin bahçesine gömülmesini sağladı. 22 Ocak günkü cenaze törenine Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan, Bolu milletvekilleri, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz katıldı. Vali Serindağ’ın törene katılmaması hükümetin gözünden kaçmadı.

Erdoğan Vali ile görüşmedi

16 Nisan’da Katar ziyaretinden Ankara’ya dönen Başbakan Erdoğan’dan iki gün boyunca haber alınamadı. Erdoğan’ın yerini saptamaya çalışan gazeteciler dönemin Bolu Valisi Serindağ’a da Başbakan’ın Abant’ta olduğu duyumunu sordu. Serindağ bu bilgiyi doğrulayamadı çünkü gerçekten bilmiyordu. Bunun üzerine Başbakanlık özel kalemini arayarak, Başbakanın Abant’ta olup olmadığını öğrenmek istedi. 17 ve 18 Nisan’da Başbakan’la ilgili haber alamadı. 19 Nisan Cuma günü Erdoğan’ın Abant’tan Mudurnu’ya Cuma’ya gideceğin öğrendi. Vali’nin ilçe sınırında Başbakanı karşılaması istendi. Ancak Başbakan Vali’yi dikkate almadan “geç kaldım” diyerek yola devam etti. Konvoya eşlik eden Vali’nin caminin dışında bekleyerek cuma namazında Başbakana eşlik etmemesi de dikkat çekti.

Merkeze alındı

Vali Ali Serindağ bu olaydan bir hafta sonra, 27 Nisan günü Resmi Gazete’de yayınlanan Valiler Kararnamesinde, merkez valiliğine atanan isimler arasındaydı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylanarak Resmi Gazete’de yayınlanan kararnamede, aralarında Serindağ’ın da bulunduğu 9 vali merkez valiliğine getirildi.

Vatan
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2008 Perşembe 07:54:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?