23
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

Disiplinciler de disiplinde

CHP’de Sarıgül lehinde oy kullanması için rüşvet önermekle suçlanan Yüksek Disiplin Kurulu üyeleri Cafer Dursun ile Engin Baba, ihraç istemiyle aynı kurula sevk edildi.

Mustafa Sarıgül’ün CHP’den ihracını önlemek için diğer üyelere rüşvet önerdiği öne sürülen YDK üyeleri Cafer Dursun ve Engin Baba, kesin ihraç istemiyle disipline sevk edildi. Dursun’un, son YDK toplantısında Balıkesirli üye Ergün Aydoğan’ın ‘Bana rüşvet getirdi’ iddiasını kabul ettiği ortaya çıktı.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal başkanlığında dün toplanan Parti Meclisi (PM), Yüksek Disiplin Kurulu’ndaki (YDK) rüşvet iddiası ile rüşvet önermekle suçlanan iki YDK üyesinin durumunu görüştü. PM’de yapılan oylamada 4’e karşı 65 oyla, Ergün Aydoğan’a rüşvet götürmekle suçlanan YDK üyeleri Cafer Dursun ve Engin Baba’nın CHP’den kesin ihraç talebiyle ve tedbirli olarak Yüksek Disiplin Kurulu’na sevkedilmesi kararlaştırıldı.

4 KİŞİ İMZALADI

YDK Başkanı İsmet Çanakçı ile YDK Genel Sekreteri Bedia Söylemez, Neriman Genç ve Selahattin Öcal’ın da YDK toplantısından sonra, toplantıda yaşanan rüşvet tartışmasını tutanak haline getirdikleri ortaya çıktı. Bu 4 YDK üyesinin imzasını taşıyan tutanakta, YDK toplantısındaki rüşvet tartışması şöyle anlatılıyor:

ÖNCE YEDİK İÇTİK

YDK’nın 3 Ocak 2005 tarihli toplantısında belirtilen gündem maddeleri görüşülmüş ve Mustafa Sarıgül’ün savunması alındıktan sonra Kurulumuzca yapılan değerlendirme aşamasında hazır bulunan 14 arkadaşımızın huzurunda Ergün Aydoğan, ‘Cafer Dursun ve Engin Baba arkadaş, Balıkesir’de bana birkaç kez geldiler. Son geldikleri akşam geç vakte kadar beraber olduk. Yedik, içtik.

PAKET UZATTILAR

Ve arkadaşlarımızı otele bırakarak, sabah 3’te otelden ayrılırken Cafer Dursun arkadaş bana bir daikika deyip bir paket uzattı. Ben de bunun normal bir hediye olduğunu düşünerek alıp arabamın arka koltuğuna koydum. Eve gidip pijamamı giydim sonra pakette ne var diye merak edip açıp baktım. Baktığımda olmaması gereken bir olayla karşılaştım’ dedi. Arkadaşlar ‘Nedir karşılaştığın olay?’ diye sorunca ‘Gerek yok’ diye cevap veren Ergün Aydoğan, ısrar edilince ‘Pakette para vardı’ dedi.

İNKAR ETMEDİ

Ergün Aydoğan devamla, ‘Paketi açınca gördüğüm manzara karşısında durumu hanıma haber verdim. Çok sinirlenmiştim. Sabah da arkadaşları otelden aradım. Arkadaşlar birlikte geldiler. Paketi aynen Cafer Dursun’a iade ettiğimde ‘Biz arkadaşız ne olacak, birbirimize yardımcı olacağız’ demesine rağmen reddettim. Öyle olmadı mı arkadaş, paketi sana geri vermedim mi?’ diye sorunca Cafer Dursun, ‘Evet paketi geri aldım’ dedi.

Hurriyetim.com
Yayın Tarihi : 10 Ocak 2005 Pazartesi 10:10:59
Güncelleme :10 Ocak 2005 Pazartesi 10:14:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?