19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Dışişleri Bakanı Gül: Kıbrıs için dünyadan baskı yok

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Kıbrıs'ta çözüm için dış dünyadan Türkiye'nin üzerine bir baskı yapılmadığını belirterek, "Attığımız tüm adımlar önceden tespit edilmiş adımlardır" dedi.
Gül, Ankara Palas'ta 'Bilim Adamlarının Dış Politika Karar Sürecine Katkı Yöntemlerinin İrdelenmesi' konulu toplantı çıkışında gazetecilerin Kıbrıs'a ilişkin sorularını yanıtladı. Gül, Türkiye'nin çok titiz bir çalışma yürüttüğünü ifade ederek, Kıbrıs konusunda milli bir politikanın takip edildiğini söyledi. New York'ta süren müzakerelerin Türkiye tarafından takip edildiğini hatırlatan Gül, KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş ile sürekli bir temas halinde olduklarını vurguladı. Gül, "Bu konuda gelinen son nokta bizim çok önceden planladığımız şekilde devam ediyor. Ümit ediyoruzki, Mayıs'tan önce bir çözüm olur" diye konuştu. Gül, daha önce Türk ve Rum heyetinin New York'a iyiniyet taşıyarak gittiğini söylediğini hatırlatarak, adada kalıcı ve ada gerçeklerini gözönünde tutan bir çözüm olmasını istediklerini kaydetti.
Gül, dış dünyadan Türkiye'ye baskı yapıldığı yönündeki haberleri de yalanlayarak, "Biz ne yapacağımızı önceden planlamıştık. Adım adım çözüme gidiyoruz. Dış dünya ile görüşmeler sürekli devam ediyor. Ancak Türkiye'nin üzerinde bir baskı sözkonusu değildir" şeklinde konuştu. Atılan tüm adımların önceden tespit edildiğinin altını çizen Gül, Kıbrıs konusunun milli bir konu olduğunu, iktidardan muhalefete kadar herkesin işbirliği içerisinde olması gerektiğini dile getirdi. Gül ayrıca, New York'taki görüşmeler başlamadan önce Kıbrıs ile ilgili siyasi parti yetkililerine Dışişleri Bakanlığı tarafından bilgi verildiğini ifade etti.
SAFURE CANTÜRK - ANKARA (İHA)
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2004 Perşembe 15:08:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?