20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

Dışişleri'nden Kretschmer'e tepki

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Namık Tan, yabancı ülke ve kuruluş temsilcilerinin bulundukları ülkelerde göz önünde bulundurmaları gereken davranış kodları bulunduğunu belirterek, bu kodlara özen gösterilmesini beklediklerini söyledi.

Tan, haftalık basın toplantısında, AB Komisyonu Türkiye Temsilcisi Hans-Jorg Kretschmer'in basında çıkan bazı açıklamalarının hatırlatılması üzerine, göz önünde bulundurulması gereken davranış kodları bulunduğunu anımsattı ve "Biz buna özen gösterilmesini bekleriz" dedi.

Kretschmer, bazı basın organlarında çıkan açıklamasında, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin YÖK tasarısına ilişkin tartışmalarda görüş bildirmesini olumlu bulmadığını belirtmiş, TSK'nın reformlar ve Kıbrıs konularında gösterdiği tutumdan farklı biçimde, bu tartışmalara dahil olmasını "geriye doğru atılmış bir adım" olarak nitelemişti.

Öte yandan Tan, İran'ın başkenti Tahran'da İmam Humeyni Havalimanı'nın işletmesinin Türk firmasından alınmasının, iki ülke arasındaki ekonomik ilişkileri olumsuz etkileyeceğini belirterek, sorunun en kısa sürede giderilmesinin beklendiğini kaydetti.
ANKARA
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2004 Çarşamba 14:46:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?