18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Dışişleri'nden Org. Büyükanıt'a yanıt

Dışişleri Bakanlığı, askeri makamlarla yakın bir mesai içinde olunduğunu ve ortak çalışmaların bundan sonra da aynı yakınlıkta sürdürüleceğini bildirdi.
Bakanlık Sözcüsü Namık Tan, haftalık basın toplantısında Türkiye’nin bir Irak politikasının olup olmadığının sorulması üzerine, ’’Elbette Türkiye’nin Irak politikası da vardır. Birçok konuda politikaları vardır. Yalnız bunlar son derece kapsamlı konulardır’’ dedi.
Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt’ın basında Türkiye’nin Irak politikası bulunmadığına ilişkin çıkan sözlerinin hatırlatılması üzerine de Tan, şunları kaydetti:
’’Askeri makamlarımızla gayet yakın bir mesai içindeyiz. Bu ortak çalışmalarımız, mesaimiz devam etmektedir. Bundan sonra da bu mesai aynı yakınlıkta sürdürülecektir.’’ Basında, Orgeneral Büyükanıt’ın gazetecilerin terör örgütü PKK mensuplarının Irak’tan Türkiye’ye sızmasıyla ilgili sorusu üzerine, ’’Şimdi Irak yeniden yapılanıyor. Söz hakkımız var mı? Yok. Bir Irak politikamız var mı? Yok’’ dediğine ilişkin haberler çıkmıştı.
AA
Yayın Tarihi : 17 Mart 2005 Perşembe 18:24:35
Güncelleme :18 Mart 2005 Cuma 00:04:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?