18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

DİSK'ten hükümete sağlık eleştirisi

DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, SSK Hastaneleri’nin Sağlık Bakanlığı’na devrinin, çalışanlara hazırlanan "bir tuzak" olduğunu savundu. Çelebi, "Bunların bütün niyeti, sağlık hizmetini paralı hale getirmektir" dedi.

Çelebi, Tekstil İşçileri Sendikası MENSA Şubesi’nde düzenlediği basın toplantısında, hükümetin IMF ve Dünya Bankası’nın direktiflerinde sosyal güvenlik sistemini yeniden yapılandırmayı düşündüğünü iddia ederek, "İşçilerin primleriyle ayakta duran SSK Hastaneleri’nin devrini engelleyeceğiz" dedi.

Çelebi, şunları söyledi:

"SSK’da yıllardır sorunlar olduğunu, yığılmaların yaşandığını, işleyiş açısından yanlışlar bulunduğunu yakından biliyoruz. Hükümetler, SSK Hastanelerindeki bu olumsuz uygulamaları özellikle yaratmaktadır. AKP Hükümeti de göreve gelir gelmez sosyal devlet anlayışını unutarak, ayrıca herkese meydan okuyarak işçilerin ve çalışanların hastanesi olan SSK’yı önce devretmek sonra da kapatmak istemektedir. Bunların bütün niyeti, sağlık hizmetini paralı hale getirmektir. DİSK olarak buna izin vermeyeceğiz. Eylemlerimizi hergün biraz daha artırarak sürdüreceğiz. Yarın, İstanbul’da Okmeydanı Hastanesi önünde kuracağımız çadır ile eylemlerimize başlayacağız."

AJANSLAR
Yayın Tarihi : 25 Ekim 2004 Pazartesi 15:47:18
Güncelleme :25 Ekim 2004 Pazartesi 15:58:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?