18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Diyanet: Bahailik Hizbullah kadar bölücü

Diyanet İşleri Başkanlığı, Yehova Şahitliği, Misyonerlik, Bahailik ve Babilik gibi dini grupları, "Hizbullah" ve "Hizbultahrir"le birlikte "yıkıcı ve bölücü mahiyetli gruplar" arasında saydı. Başkanlık, bu gruplarla ilgili araştırma yaptıracak.

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu`nun 2005 yılı faaliyetleri arasında, yine yıkıcı ve bölücü gruplara karşı çalışmalar yer alacak. Din İşleri Yüksek Kurulu tarafından, ``Yehova Şahitliği``, ``Bahailik`` ve ``Babilik`` gibi dini akımlar ile Misyonerlik ``yıkıcı ve bölücü grup`` arasında sayıldı.

Başkanlığın bütçe tasarısında yer alan bilgiye göre, Din İşleri Yüksek Kurulu, önümüzdeki yıl, ``Yehova Şahitliği, Misyonerlik, Bahailik, Babilik, Hizbullah ve Hizbultahrir gibi yıkıcı ve bölücü mahiyetli grupların faaliyetleri`` ve bunlardan etkilenmenin sebepleri ve alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla araştırmalar yapılacak.

Kurul, İlahiyat Fakülteleri işbirliğiyle pilot bölgelerde alan araştırmaları yapacak ve bu gruplara karşı kitap ve broşürler hazırlayacak.
sansursuz.com
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2004 Çarşamba 08:47:53
Güncelleme :20 Ekim 2004 Çarşamba 08:51:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?