19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Diyanet: Zinadan şiddetle kaçının

Zinadan şiddetle kaçınılmasını öneren Diyanet`in ardından Cumhuriyet Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç.Dr. Enbiya Yıldırım, zinanın suç kapsamında ele alınması gerektiğini savundu. Yıldırım, zinanın şikayete bağlı kalmaması gerektiğini de söyledi.

Son günlerde TCK kapsamında ele alınan zinanın, haram sayıldığını Diyanet İşleri Başkanlığı da hutbelerinde "Zina etmek gibi günahlardan şiddetle kaçınmalıyız", "Evlilik, insanın sağlıklı ve düzenli bir hayata sahip olmasını sağlar. Zina ve gayr-ı meşru ilişkilerin yaygınlaşmasını engeller" sözleriyle dile getirdi.

``ZİNA ŞİKAYETE BAĞLI OLMASIN``

Cumhuriyet Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç.Dr. Enbiya Yıldırım ise, zinanın suç kapsamında ele alınması gerektiğini savunarak, şikayete bağlı olmaması gerektiğini iddia etti. Her toplumun kendine özgü gelenekleri bulunduğunu söyleyen Yıldırım, İslam`ın da Türk toplumunu şekillendirdiğini kaydetti. Bu gelenekleri korumakta yarar olduğunu dile getiren Yıldırım, ``Zina bizim geleneklerimizde suç, Avrupa toplumunun şartları bizimle uyuşmayabilir`` diye konuştu.

Zinanın toplum huzurunu bozucu bir suç olduğunu savunan Yıldırım, eski zamanlarda verilen cezaların döneme ait en kestirme sonuç alınabilecek cezalar olduğunu, günümüzde ise toplumun medenileşmesiyle ceza yönteminin değiştiğini belirtti.
ANKA
Yayın Tarihi : 5 Eylül 2004 Pazar 14:29:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?