24
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Diyanet gençlere Hz. Ali’yi örnek gösterdi

Diyanet İşleri Başkanlığı, Müslüman gençliğe, güzel ahlakı ve üstün zekası nedeniyle Hz. Ali`yi referans gösterirken, günümüzde O`na nispet edilen bazı "İslam`la bağdaşmayan" yaklaşımların ise aslında Hz. Ali`ye yapılmış bir haksızlık olduğunu bildirdi.

Diyanet, Hz. Ali`nin ``beş vakit namazını kılan, Ramazan orucunu tutan, haccını eda eden ve İslam`ın temel ilkelerini uygulayan bir Müslüman olduğunu kaydetti.

Diyanet İşleri Başkanlığı`nın ``Diyanet Dergisi``nde Hz. Ali ve Ehl-i Beyt sevgisi anlatıldı. Dergide yayımlanan makalede, Ehl-i Beyt`in Peygamber`in nesli ve bunlardan Hz. Ali`nin de Hz. Peygamber`in övgüsüne mazhar olmuş bir kişi olduğuna işaret edildi.

``MÜSLÜMAN GENÇ TİPİ HZ. ALİ GİBİ OLMALI``

Hz. Ali`nin mükemmel niteliklere sahip olduğuna değinilen yazıda, Müslüman genç tipinin onun gibi olması gerektiği ifade edildi. ``Güzel ahlakın, erdemin, olgunluğun, canlı örneklerine en çok ihtiyaç duyduğumuz bir dönemde bu büyük şahsiyetin, Müslüman gençler için iyi bir model olarak tanınması daha bir önem taşımaktadır`` denilen yazıda, Hz. Ali`nin Hz. Peygamber`in terbiyesinde yetiştiği anımsatıldı.

``HOMOSEKSÜEL İLİŞKİLERİ ZİNA SAYARDI``

Hz. Ali`nin İslamiyet`i yaymak için savaşlarda gösterdiği kahramanlıklarının destanlaştırılarak dilden dile anlatıldığına değinilen yazıda, ``Onun ahlakını örnek alanlar, örnek olmuşlardır`` denildi.

Yazıda, Hz. Ali`nin sünnete başvurulmadan Kur`an/İslam`ın tam olarak anlaşılamayacağı görüşünde olduğu dile getirilirken, Hz. Ali`nin homoseksüel beraberlikleri zina kapsamında değerlendirdiği de ifade edildi.

``YANLIŞ YAKLAŞIMLAR HZ. ALİ İLE BAĞDAŞTIRILMAMALI``

Yazıda, Hz. Ali`nin ``beş vakit namazını kılan, Ramazan orucunu tutan, haccını eda eden ve İslam`ın temel ilkelerini uygulayan bir Müslüman`` olduğuna değinilen yazıda, ``Onun bu temel karakterleri göz önüne alınınca günümüzde ona nispet edilen ve İslam`ın temel iman ve ibadet ilkeleriyle bağdaştırılması mümkün olmayan pek çok yaklaşımın ona karşı yapılmış bir haksızlık olacağına şüphe yoktur`` denildi.

HZ. ALİ`NİN FİZİĞİ DE AHLAKI DA GÜZELDİ

Hz. Ali`nin eşitlikçi yönetim anlayışına sahip olduğunna dikkat çekilen yazıda, ``Orta boylu, geniş omuzlu, bilekleri ve pazıları çelik gibi, gözleri iri iri, güzel yüzlü olan Hz Ali, fiziki güzelliğinin yanında dürüstlüğü, cesareti, atikliği ve üstün zekaya sahip oluşuyla çevresine örnek bir delikanlı idi`` denildi.

ANKA / SANSURSUZ.COM
Yayın Tarihi : 11 Mart 2005 Cuma 12:11:40
Güncelleme :11 Mart 2005 Cuma 12:15:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?