18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Diyanet'te 'Alevi Çalışma Grubu' kuruldu

Diyanet İşleri Başkanlığı, ’Alevilik sorunu’na el attı. Devlet Bakanı Mehmet Aydın’ın talimatı doğrultusunda Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Mehmet Görmez başkanlığında bir çalışma grubu kuruldu.

Alevi Çalışma Grubu’nda, Diyanet’te görevli uzman personelin yanısıra, akademisyenler de görev alıyor.

Aleviler ile ilgili atağa geçen Diyanet, sözkonusu çalışma kapsamında Alevilik’le ilgili tüm arşiv bilgileri, yazılı ve görsel kaynakları, dünyada ve Türkiye’de Alevilik’le ilgili tüm bilgileri toplayacak.

Aynı komite, Aleviler’in yaşam tarzları, kültürleri köy ve kentlerdeki yaşayış biçimlerini derleyecek. Alevilik’in tüm yan kollarıyla ilgili araştırma yaparak kaynak toplayacak olan Diyanet, Alevi dedeleri ve önderleriyle de birebir görüşmeler yapacak. Ön inceleme ve araştırmalar tamamlandıktan sonra da ortaya çıkan raporlar ışığında ’Alevilik Yüksek Şurası’ düzenlenmesi planlanıyor.

Önceki gün Kocatepe Konferans Salonu’nda Alevilik konulu toplantı düzenleyen Diyanet İşleri Başkanlığı, il müftüleri ve müfettişleri ile konuyu masaya yatırmıştı. Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Mehmet Görmez, Alevilik ile ilgili çok geniş çaplı bir çalışma başlattıklarını belirterek, "Bunun için bir çeşit çalışma grubu kurduk. Alevilik’le ilgili ne kadar yazılı, görsel ve yaşamsal kaynak varsa hepsi incelenecek. Tabi bu iş zaman alacak" dedi.

ANKARA-(İHA)
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2003 Cuma 14:35:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?