23
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

Diyanet’te misyonerlik alarmı


Diyanet İşleri Başkanlığı, büyük kentlerin merkezi bölgelerinde bedava İncil dağıtarak çalışmalarını yoğunlaştıran misyonerliği artık tehdit olarak görmeye başladı.

Cumhuriyet gazetesinin bugünkü (28 Şubat 2005) sayısında Ebru TOKTAR imzasıyla yayımlanan habere göre, misyonerlik faaliyetlerine karşı eylem planı hazırlayan Diyanet, halka bedava kitapçıklar dağıtacak. Diyanet, Batılı bilim adamlarından İslamiyete geçenlerin hayat hikâyelerini anlatan ’’Nasıl Müslüman Oldum’’ adlı kitap serisiyle de misyonerliği hedef alıyor.

Üç aşamalı eylem planı hazırlandı

Diyanet İşleri Başkanlığı, misyonerliğe karşı ’’bilgilendirme, yayın ve eğitim faaliyetlerinden oluşan’’ üç aşamalı bir eylem planı hazırladı. Buna göre, Diyanet; toplumu misyonerlik faaliyetleri konusunda aydınlatmak üzere çeşitli il ve ilçelerde müftülükler tarafından düzenlenen konferans, panel ve sempozyumları destekleyecek.

15-17 Nisan 2005 tarihinde Çanakkale’de düzenlenecek ’’Türk Dünyasında Misyonerlik’’ konulu sempozyuma, Diyanet İşleri Başkanlığı kalabalık bir ekiple katılacak.

Diyanet, yayın faaliyetleri çerçevesinde de ilk olarak broşür, kitap ve CD türünde yayınlar hazırlıyor. Misyonerlik konusunda din görevlilerini bilgilendirmek üzere Prof. Dr. Şinasi Gündüz ’e ’’Misyonerlik’’ adlı bir kitapçık yazdıran Diyanet, baskı aşamasına geçti.

Diyanet, ’’Dünya Dinleri’’ adlı bir projeyi de telif aşamasına getirdi. Yurtiçinde ve yurtdışında yaşayan Türk yurttaşlara dini konularda rehberlik edebilmek üzere dünya dinlerini, ’’inanç felsefesi, ibadet şekilleri ve ritüelleri’’ İslam ile karşılaştıran kitapta, Diyanet’in diğer dinlere karşı demokratik duruş sergilediği mesajı verilecek.

Diyanet’in diğer çalışmasını da Batılı bilim adamları ve devlet adamlarından İslam dinine geçenleri anlatan ’’Neden Müslüman Oldum’’ adlı kitap serisi oluşturuyor.

Kitap hazırlıyor

Misyonerliğin kendi dinini yüceltmek ve İslam dinini kötülemek için kullandığı argümanları inceleyen Diyanet, buna karşı bir kitap da hazırlıyor. Ücretsiz olarak dağıtılacak küçük el kitapçıklarında, misyonerliğin amaçları sıralanacak.

Diyanet, bu konuda TV ve radyo yayınlarına yönelik program projelerini de hazırlıyor.

Diyanet İşleri Bakanlığı, kendi personelini misyonerlik konusunda bilgilendirmek üzere meslek içi eğitim kursları, seminer ve toplantılar planlıyor. Başkanlığın bünyesinde yer alan eğitim merkezinde, konunun tüm boyutlarıyla incelenmesi için çalışma yapılıyor.

CUMHURİYET
Yayın Tarihi : 28 Şubat 2005 Pazartesi 13:01:07
Güncelleme :28 Şubat 2005 Pazartesi 13:04:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?