17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Diyanet'ten 'kaçak elektrik' uyarısı

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Dr.Muhlis Akar, kaçak elekrik ve su kullanmanın caiz olmadığını belirterek, kullananların ise bütün ülke halkıyla tek tek helalleşmeleri gerektiğine işaret etti.

Dr. Muhlis Akar, Diyanet İşleri Başkanlığı`nın yayın organı Diyanet Dergisi`nde yayınlanan ``Kamu Mallarını Korumak`` yazısında toplumsal duyarlılığın, ahlaki değerlerin kaybedilmeye başladığı yerde yolsuzlukların baş göstermeye başladığını, hırsızlık, kaçak elektirik ve su kullanımı gibi yüz kızartıcı durumların ortaya çıktığını belirtti. ``Özellikle kaçak elektirik enerjisi kullanma oranı her geçen gün artmakta, akla hayale gelmedik yöntemlerle kaçak elektrik kullanılmaktadır`` diyen Akar, bazı bölgelerde kaçak elektrik kullanma oranının yüzde 50 bazı illerde se yüzde 80`e kadar ulaştığını bildirdi. Akar, bu orana yakalanmayanların da eklenmesiyle Türkiye genelinde kaçak elektrik kullananların, yüzde 50`nin üzerinde olbileceğine dikkat çekti.

Kaçak su kullanımının da aynı şekilde yaygınlaştığına değinen Akar, bunun bedelini dürüst vatandaşların ödediğini dile getirdi.

Akar, bu bakımdan kamu hukuku içinde yer alan elektrik ve suların kaçak olarak kullanılmasının caiz olmadığını belirtirken, ``Kul hakkı olan elektrik ve suyu kaçak kullananların, bu ülkede yaşayan fertlerle teker teker helalleşmeleri gerekir. Ancak tüyü bitmemiş yetimlerin de hakları olan bu kamu mallarının sahiplerini bulup onlarla helalleşebilmek neredeyse imkansızdır`` dedi.
sansursuz.com
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2004 Pazar 10:37:48
Güncelleme :4 Temmuz 2004 Pazar 10:44:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?