25
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Diyarbakır - BŞB maçı için karar

TFF, İstanbul BŞB - Diyarbakırspor maçını 1-0 tescil etti. Diyarbakırspor-Bursaspor maçından sonra bu maç da 3-0 hükmen İstanbul Büyükşehir Belediyespor adına tescil edilmiş olsaydı, Diyarbakırspor talimatlara göre otomatikman küme düşürülecekti.

İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı'nda 14 Mart Pazar günü yapılan maçta İstanbul Büyükşehir Belediyespor, 87. dakikada Herve Tum'un attığı golle 1-0 öne geçmiş, bu golün ardından Diyarbakırsporlu taraftarlara ayrılan tribünden çok sayıda kişinin sahaya girmesi üzerine, maçın hakemi Hüseyin Göçek soyunma odasına giderek, maçı tatil ettiğini duyurmuştu.

Bu konu il ilgili kararı açıklamak için TFF Yönetim Kurulu bugün olağanüstü toplandı. Kuruldan çıkan karar, karşılaşmanın İstanbul Büyükşehir belediyespor lehine 1-0 tescil edilmesi oldu.

Diyarbakırspor'un, bir önceki hafta Bursaspor ile Diyarbakır'da yaptığı maç da, Bursasporlu futbolculara yönelik sahaya atılan çok sayıda yabancı maddeden birinin yardımcı hakeme isabet etmesi üzerine, karşılaşmanın hakemi Mustafa Kamil Abitoğlu tarafından 17. dakikada tatil edilmişti. Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), bu maçla ilgili olarak Diyarbakırspor'u 3 maç tarafsız sahada seyircisiz oynama cezasına çarptırırken, Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu da 16 Mart Salı günü yaptığı toplantıda, Diyarbakırspor'un 3-0 hükmen mağlubiyetine, Bursaspor'un da 3-0 hükmen galibiyetine karar vermişti.

.
Yayın Tarihi : 19 Mart 2010 Cuma 18:42:05
Güncelleme :19 Mart 2010 Cuma 18:47:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?