20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

Diyarbakır'da bombalı saldırı: 1ölü, 3 yaralı

Diyarbakır’da polis kontrol noktasına yapılan bombalı saldırıda görevli bekçi şehit olurken, 2’si polis 3 kişi yaralandı
Edinilen bilgiye göre olay, Mardinkapı semti Hasırlı Mahallesi’nde saat 22.15 sıralarında meydana geldi. Eski Mardinkapı Karakolu olduğu yerde bulunan polis kontrol noktasına kimliği belirsiz kişilerce el bombalı saldırı düzenlendi. Saldırıda emniyet bekçisi Abbas Yoldaş ve isimleri belirlenemeyen 2 polis memur ile saldırı esnasında olay yerinden geçmekte olan Sur Belediye Başkan Vekili Ali Rıza Çiçekli yaralandı. Yaralılar, Diyarbakır Devlet Hastanesi ile Tıp Fakültesi Hastanesi’de tedavi altına alındı. Polis memurlarının durumunun ağır olduğu belirtilirken, Çiçekli’nin kolundan yaralandığı öğrenildi.
Polislerin saldırıya karşılık vermesi üzerine saldırganların, Hevsel Bahçeleri istikametine kaçtıkları belirtildi. Saldırganların yakalanması için bölgede geniş çaplı bir operasyon başlatıldı.
Olayın ardından Diyarbakır Valisi Nusret Miroğlu ve Emniyet Müdürü Orhan Okur hastaneleri ziyaret ederek, yaralılara geçmiş olsun dileklerinde bulundu.


Diyarbakır’da dün akşam meydana gelen bombalı saldırı sonrasında bölgede operasyon başlatıldı.
Dün akşam saatlerinde Diyarbakır’ın Mardinkapı semtinde polis panzerine yönelik bombalı saldırı düzenlendi. Saldırı sonucunda, Abbas Yoldaş isimle Emniyet Bekçisi şehit olurken, panzerde görevli polis memuru Adnan Almas ve tesadüfen olay yerinden geçen Sur Belediye Başkanı vekili Ali Rıza Çiçekli yaralandılar. Olaydan sonra bölge tamamen abluka altına alınırken, teröristlerin kaçtığı muhtemel yerlerde operasyon başlatıldı. Hevel Bahçeleri’ne giren özel harekat timleri, sık sık havaya aydınlatma mermisi attılar. Olay yerinde yapılan incelemede çok sayıda boş kaleşnikof mermisi kovanı bulundu. Bölgede çok sayıda şüpheli şahıs gözaltına alınırken, polis operasyonları ara sokaklara kaydırdı. Ara sokaklarda geç saatlere kadar koşarak saldırganları arayan polis, bazı kişileri yere yatırarak gözaltına aldı.
Özel Harekat Timleri’nin Hevel Bahçeleri’nde başlattığı operasyonlar halen devam ediyor.
Bu arada, Diyarbakır Emniyet Müdürü Orhan Okur da olay yerinde incelemelerde bulundu. Saldırıdan sonra Diyarbakır Devlet Hastanesi’ne gelerek yaralıları ziyaret eden Vali Nusret Miroğlu, gazetecilere açıklamalarda bulundu.
Vali Miroğlu, 1 polisin yaralı, 1 bekçinin ise şehit olduğunu ifade ederek, "Bu üzücü olayların olmaması gerekir. Şu ana kadar ilimizde huzur ve güvenlik tamdı. Böyle bir olay da uzun zamandır yaşanmamıştı. Polisimiz umarım ki failleri kısa zamanda yakalayıp adaletin önüne çıkarır. Bölgemiz ve ilimizde huzur ve güvenin sağlanmış olması hepimiz için temel amaç ve gayedir. Şahısların 1 veya 2 kişi olduklarını tahmin ediyoruz. 15 adet uzun namlulu silah fişeği olay yerinde bulundu" dedi.

DİYARBAKIR - İHA
Yayın Tarihi : 29 Temmuz 2004 Perşembe 08:33:25
Güncelleme :29 Temmuz 2004 Perşembe 08:47:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?