17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Diyarbakır'da insanlık ayıbı

Diyarbakır'da sara hastası olan genç, Devlet Hastanesi'nden ambulans verilmeyince, babası tarafından seyyar satıcılık arabasına bindirilerek evine götürüldü.
Hasırlı Mahallesi'nde oturan sara hastası Mehmet Seçme (28), sara nöbeti geçirmesi üzerine babası Hasan Seçme tarafından seyyar arabayla Devlet Hastanesi'ne getirildi. Hastanede ilk müdahalesi yapılan Mehmet Seçme, babası tarafından Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne kaldırılmak istendi. Ancak tüm ısrarlarına rağmen hastane yetkililerinden ambulans alamayan Hasan Seçme, hasta oğlunu seyyar satıcılık yaptığı arabasına bindirerek evinin yolunu tuttu.
7 kardeşten biri olan sara hastası Mehmet Seçme, olanlardan habersiz etrafı izlerken, baba Hasan Seçme, Devlet Hastanesi Başhekimliği yetkililerinden ambulans istediğini; ancak verilmediğini ifade ederek, "Bana artık ambulans lazım değil. Fakir fukaralara ambulans verirler mi? Eğer bana ambulans verilseydi, çocuğumu üniversitenin hastanesine götürecektim; ama ambulans vermediler. Ben de çocuğumu param olmadığı için evime götürüyorum" dedi.
Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan Sağlık Müdürü Namık Kemal Kubat ise Diyarbakır'da faal durumdaki 38 ambulansın 24 saat görev yaptığını ifade ederek, "5'i merkezde, 19'u ilçelerde, 9'u 112 Acil Servis'te, 5'i de acil durumlar için müdürlüğümüze bağlı toplam 38 ambulans bulunmaktadır. Ambulanslarımız acil hastalara hizmet vermektedir. Zaten ambulanslar acil durumlarda doktor ve hemşire nezaretinde gider" dedi.
ADNAN ŞİMŞEK - DİYARBAKIR (İHA)
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2004 Çarşamba 10:47:37
Güncelleme :26 Mayıs 2004 Çarşamba 20:52:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?