19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Diyarbakır'da tuhaf afişler

''Andımız' kaldırılsın!''

Mazlum- Der tarafından hazırlandı, Diyarbakır'da asıldı

İLKÖĞRETİM okullarında okutulan ‘Öğrenci Andı'nın kaldırılması için kampanya başlatan Mazlum-Der, hazırladığı ve içerisinde garip ifadeler bulunan afişleri Diyarbakır'daki bilboardlara astırdı.

Çizimlerin yer aldığı mizahi dille yeniden yazılan ‘Öğrenci Andı’nda, ‘Ne mutlu Kürdüm, Lazım, Çerkezim, Ermeniyim, Aleviyim... diyene, sonra da dayak yiyene” denildi.

Mazlum- Der tarafından hazırlandı, Diyarbakır'da asıldı

İlköğretimde okutulan ‘Öğrenci andı'nın kaldırılması için daha önce imza kampanyası başlatan Mazlyum- Der, şimdi de bu amaçla hazırladığı afişleri bilboardlara astırdı. ‘Andımız kaldırılsın kampanyası' başlığı ile hazırlanan afişte, ‘Öğrenci Andı' mizahi şekilde yeniden hazırlanarak çizimler eşliğinde afişe yerleştirildi. Hayat Bilgisi dersi ve ‘Andımız' başlığı ile afişte verilen andın metni şöyle yer aldı:

“Kürdüm, Lazım, Çerkezim, Ermeniyimi, Aleviyim... Desem de, ben çalışkanım ilkin, büyüyünce işsiz kalsam da. Büyüklerimi görmek, küçüklerimi dövmektir işim. İlk işim yurdumu ve milletimi ‘Üzüm'den çok sevmektir kesinlikle. Ülküm, takla atmak, yere düşmek ve ne olursa olsun taş ile yakalanmamaktır. Ey büyük Kürd, Laz, Çerkez, Ermeni, Alevi... Kaçtığın yoldan, gösterdiğin hedefe oturmadan yürüyeceğime ayran içerim. Varlığım Kürd, Laz, Çerkez, Ermeni, Alevi. Varlığına ceza olsun. "Ne mutlu Kürdüm, Lazım, Çerkezim, Ermeniyim, Aleviyim... Diyene, sonrada dayak yiyene.”

Afişin altında metninin mizahi olarak hazırlandığı belirtilerek, söz konuşu çalışmada amaçlanan olayın öğrenci andının kaldırılması olduğu uyarı yazısı yer aldı.
 

Vatan
Yayın Tarihi : 12 Temmuz 2009 Pazar 17:37:05
Güncelleme :12 Temmuz 2009 Pazar 17:58:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
oviraptor IP: 88.245.252.xxx Tarih : 13.07.2009 01:03:14

bu çalışmaların amacı türkiyede bir düzine üzerinde azınlık yaratmak peki azınlık nedir azınlık ne demek onun bir tanımını yapalım "Azınlık, bir ülkenin içinde, baskın halka mesup olmayan, ancak kendine ait bir kültürü, bütünlüğü olan topluluklardır"  avrupa insanlarınızın bir kısmını azınlık yapın diyor peki insanlarımızn bazılarıda bunu talep ederse ve azınlık olursa ne kazanacaklar 1 - dünyada azınlıkların pek azı seçimlere katılabiliyor yani seçme ve seçilme hakkı yok sadece temsilci gönderiyorlar 2- pek çok dünya ülkesinde azınlıklar mal edinemiyor başta avrupa ülkelerinde mesela ingilterede eğer  ingiliz değilseniz mal alabiliyorsunuz ama çocuklarınıza bırakamıyorsunuz 3- devletin belli kademelerinden yukarıda yerlerde görev alamıyorsunuz buna yasalar imkan vermiyor 4- eğitim hakkı olarak devletin parasız eğitiminden faydalanamıyorsunuz  o kültürün ücretli paralı okuluna gitmeniz gerekiyor yada devlet okuluna yollayıp kendinizi o milletten olmak için adınızı sanınızı değitirip asimle olmanız gerekiyor amerikaya kanadaya bazı avrupa ülkelerine giden pek çok kişi adını değitirmiştir 5- rasgele her yere ibadethane yapamassınız orada azınlıktan yeterli sayıya ulaşmanız gerekiyor 6-pek çok ülkede azınlıkların seyahat ögürlüğü yoktur yani bir yerden bir yere gitmek için amacını ve ne kadar o bölgede kalacağını yetkililere bildirmesi gerekir 7- dünya üzerinde emperyalis devletler egemenlik oyunlarını oynarken hep azınlıkları kullanır ingilteredeki eta örgütünü amerikanın kurduğunu ve bu örgüt vasıtası ile ingiltereye baskı yaptığını pek çok bölgeyi bombaladığını  tüm dünya biliyor ingilizce konuşan kültürel olarak yakın iki ülke birbirine bunu yapabiliyorsa dünyadaki azınlıklar vasıtası ile neler yapılır bir düşünün yani azınlıksanız her türlü saldırıya açıksınız her türlü oyunda piyonsunuz 8.9.... saymakla bitmez peki bizim insanımız azınlık olmak istiyormu bence türkiyede bir nufus sayımı yapılsın ve sayımda kendinin türk yada türk tebası dışında olduğunu düşüneneler bir tebli etsin yani halkın bir gürüşü alınsın gerçekten türkiyede bu kadar bu millete yabancı olanlar mı var yoksa provakasyoncu guruplar mı var anlayalım bakın avrupa birliğini arkasına alan bu ayrılıkçı kişiler avrupa birliğini dost sanıyorlar hangi dost size haklarınızı terk edin der bu ülkenin malatyalı başbakanıda oldu ıspartalıda rizelide acaba ingilizlerin irlandalı ispanyolların basklı başbakanları olmuş mu   85 yıldır ne mutlu türküm diyoruz hangi kürt çerkez laz türk olmuş aslını unutmuş