18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Diyarbakır'daki uçak kazasında ölenlerin yakınlarına 656 milyara kadar tazminat ödenecek

Türk Hava Yolları’nın (THY) Diyarbakır’da düşen ve 60 yolcunun yaşamını yitirdiği kazada yakınlarını kaybedenlere ve yaralılara ödenecek nihai tazminat belirlendi.

THY Basın Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, sulh teklifini kabul eden iki aileye ödeme yapıldı. Yaşamını kaybeden 60 kişiden 38’inin hak sahiplerine en düşük 33, en yüksek 656 milyar lira tazminat önerildi.

Sulh teklifini kabul eden iki aileye tazminatları hemen ödendi. Sulh teklifini kabul eden ailelerden birine 207 milyar 301 milyon lira, diğerine 168 milyar 735 milyon lira ödeme yapıldığı ifade edilerek, "THY’nin 8 Ocak 2003 tarihinde Diyarbakır’da düşen uçağında yaşamını yitiren 60 yolcunun yakınlarına ve yaralılara ödenecek nihai tazminatın belirlenmesi için THY ile Ray Sigorta ve yurtdışındaki şirketler arasında sürdürülen ortak çalışmalar büyük ölçüde tamamlandı.

Yaşamını yitiren 60 yolcudan 38’inin hak sahiplerine mevcut yasal düzenlemeler çerçevesinde hesaplanan tazminatları içeren sulh teklifleri gönderildi. Sulh teklifini kabul edene ödeme yapıldı. Geri kalan sulh teklifleri de en kısa süre içerisinde hak sahiplerine gönderilecek. Şu ana kadar teklif edilen en düşük tazminat tutarı 33 milyar lira, en yüksek tazminat tutarı ise 656 milyar lira olarak belirlendi.

ANKARA-(İHA)
Yayın Tarihi : 10 Aralık 2003 Çarşamba 17:24:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?