22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANASAYFA

Dizdaroğlu'nu 'Cinnoş' yaktı

5 yıl önce Ziraat Bankası Caddebostan Şubesi'nde müdür yardımcısı olarak çalıştığı dönemde aralarında Kemal Sunal'ın eşi Gül Sunal ve Genelkurmay Başkanlarından Necdet Üruğ'unda olduğu mevduat sahiplerinin hesaplarından yaklaşık 6 milyon YTL'yi sahte belgelerle zimmetine geçirdiği iddia edilen Dilek Dizdaroğlu yakalandı.


Mali büro ekipleri, hakkında yaklaşık 5 yıldır giyabi tutuklama kararı bulunan Dilek Dizdaroğlu'nu yakalamak için 2 ay önce özel ekip kurdu.

İnternet üzerinde Dilek Dizdaroğlu ile ilgili haberlere ulaşan polisin, gazetede yayımlanan bir haber dikkatini çekti. Dizdaroğlu'nun hayvanlara özellikle de köpeklere karşı sevgisi ön plana çıktı. Hayvanların bakım ve rahatsızlanması ihtimalini gözden uzak tutmayan polis Beşiktaş, Kadıköy, Bakırköy'de bulunan tüm veterinerleri gezen polis Dizdaroğlu çiftinin izine Bakırköy'de rasladı. Bir veteriner fotoğrafa benzeyen Dizdaroğlu'nun eşi emekli albay Akil Dizdaroğlu'nun Cinnoş isimli bir köpekle bakıma geldiğini söyledi. Kayıtlarda isim yazmazken acil durumlar için bir telefonun mevcut olduğu görüldü. Polis telefon numarasının bağı olduğu adresi tespit etti. Ataköy 9'ncu Kısım B- 11 Daire 7'de bulunan adresi polis gözetlemeye başladı.

10 gün süren takip sonucu dışarı çıkmayan Dilek Dizdaroğlu, eşi ile köpeği Cinnoş'u uğurlarken polise göründü. Dilek Dizdaroğlu'nun bu adreste kaldığını kesinleştiren polis bugün öğlen saatlerinde eve baskın düzenledi.

Polis kapıya gelerek zile bastı. Dilek Dizdaroğlu polisi karşısında görünce kapıyı açmamak için bir süre direndi. Ancak fazla direnemedi. Polisi karşısında gören Dizdaroğlu fenalık geçirdi. Dizdaroğlu gözaltına alınarak emniyete getirildi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan Dizdaroğlu İstanbul Adliyesi'ne gönderildi. Dizdaroğlu, mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

2001 yılında bir banka müşterisi hesaplarından bilgisi dışında para çekildiğini iddia ederek savcılığa şikayetçi oldu. Savcılık mali büro ekiplerine talimat vererek inceleme başlattırdı. Yapılan soruşturma neticesinde Ziraat Bankası'nda aralarında Genelkurmay Başkanı Necdet Üruğ, emekli generaller Muhittin Fisunoğlu, Eşref Bitlis ile Kemal Sunal'ın eşi Gül Sunal'ın da bulunduğu banka hesaplarından sahte belgelerle yaklaşık 6 milyon YTL para aktarıldığını belirledi.

..
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2007 Cumartesi 01:19:37
Güncelleme :15 Aralık 2007 Cumartesi 11:06:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?