18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Dizide Nur Serter skandalı!

ATV’nin yeni dizisi “Uçurum”da bir fahişe karakterine ‘Nur Serter’ adı verilmesi, CHP Milletvekili Prof. Dr. Nur Serter’in büyük tepkisine yol açtı.

Serter, televizyon kanalına ihtar çekerek hukuki süreci başlattığını ve RTÜK’e şikâyet ettiğini söyledi. Sabah Gazetesi dün Günaydın ekinde yayına yeni giren ATV’nin dizisi Uçurum’un tanıtımını yaptı. Dizideki karakterlerin, fotoğrafları ve adlarıyla tanıtılan ekte, Esra Ronabar’ın ‘Nur Serter’ adlı karakteri canlandıracağı belirtildi. Karakterin kişilik özellikleri ise “Yaman’ın sağ kolu... Ona hem âşık, hem de ondan nefret ediyor. Fahişelikten mamalığa geçmiş” diye anlatıldı. “Böyle bir tesadüf olamaz. Tesadüfün çok ötesinde bilinçli yapılmış bir şey” diyen CHP Milletvekili Serter şöyle konuştu: “Çünkü adım ve soyadım tesadüfen bir araya getirilecek isim ve soyadı değil. Belli bir amaca hizmet etmek için oraya konulduğunu düşünüyorum.” 

DİZİNİN YAPIMCISI: KARAKTERİN SOYADI SERTER DEĞİL, SERTAÇ
TV 8'de yayınlanan "Böyle Bir Şey Var Mı" programına telefon bağlantısı ile katılan 'Uçurum' dizisinin yapımcısı Ali Gündoğdu, bir harf hatası olduğunu, dizideki karakterin soyadının Serter değil Sertaç olduğunu iddia ederek şu açıklamayı yaptı:

"Bize kimse bir yaptırımda bulunamaz. Dizideki bütün karakterler hayal ürünüdür. Dizinin içinde Serter soy ismi kullanılmıyor. Nur Sertaç olan karakter yanlışlıkla gazetede Nur Serter olarak yazılmış. Kendisinden gerekirse özür dileriz. Dizinin içinde asla Serter ismi geçmemektedir. Nur ismi dizinin içinde hayali bir karakterdir. Kasıtlı hiçbir şey yok. Nur Serter ile bir alıp veremediğimiz de yok. Bir olay tamamen bilgi hatasıdır."

....
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2012 Çarşamba 09:32:49
Güncelleme :22 Şubat 2012 Çarşamba 14:44:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
sadi toprak IP: 81.212.101.xxx Tarih : 22.02.2012 11:18:29

içimizde ne dahi insanlar var. hayranım.