18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Dizilerde isyan çıktı!

Taksim’deki Atatürk Kültür Merkezi önünde toplanan yaklaşık 1000 dizi emekçisi “Yerli dizi, yersiz uzun” diyerek 1.5 saati bulan dizi sürelerini eleştirdi

Dizi emekçileri AKM’nin önünde “Yerli dizi, yersiz uzun” eylemi yaptı. Aralarında son dönemin en popüler oyuncularının da bulunduğu sektör çalışanları iki sene önce set çıkışında trafik kazası geçirip hayatlarını kaybeden meslektaşları Zehra Sezgin ve Tülay Ergildi’nin ölüm yıldönümlerinde setlerde hastalıklara, kazalara, ölümlere varan insanlık dışı çalışma koşullarını protesto etti.

İki saat süren eyleme yaklaşık 1000 kişi katıldı. Protestonun en ilginç yönü ise Beşiktaş taraftar gurubu Çarşı’nın açtığı “Fatmagül’e birgün, bize her gün. Emekçinin suçu ne?” pankartı büyük alkış aldı. Pankartdan sonra yüzlerce kişi, “Emekçinin Suçu ne?” diyerek tempo tuttu.

Eyleme destek veren Mahsun Kırmıgül “Buradayız ” dedi. Halil Ergün, Nejat İşler, Berrak Tüzünataç, Yavuz Bingöl, Cansel Elçin, Tuba Büyüküstün, Cansu Dere, Burçin Terzioğlu, Sinem Kobal, Engin Altan Düzyatan, Melisa Sözen de ön sıralarda yer aldı.

..
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2010 Cumartesi 09:25:44
Güncelleme :25 Aralık 2010 Cumartesi 09:35:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?