29
Mayıs
2024
Çarşamba
ANASAYFA

Dizüstü hırsızlığına önlem ne?

Pronet Üst Yöneticisi Alp Saul, elektronik güvenlik sistemleri hakkında "Türkiye'de güvenlik sektörü henüz doygunluğa ulaşmadı" dedi.

Pronet Üst Yöneticisi (CEO) Alp Saul, alarm sistemlerini kullananların sayısının her geçen gün artış gösterdiğini ifade ederek, kurumsal anlamda pek çok firma kullanıcılarının yanı sıra, ailelerin de çocuklarının ve yalnız yaşayan, yaşı ilerlemiş anne babalarının güvenlikleri için alarm sistemlerini tercih ettiklerini kaydetti.

Öte yandan bilincin yalnızca hırsızlığa karşı gelişmediğini belirten Saul, yangın, su baskını gibi tehlikelere karşı da alarm ve güvenlik sistemlerinin daha fazla kullanılmaya başlandığını kaydetti.

Saul, güvenlik sektörünün 2007 ve 2008 yılları karşılaştırıldığında tüketici eğilimlerindeki değişimi değerlendirerek, "Bireysel kullanıcıların, elektronik güvenlik sistemlerine olan taleplerinin artış gösterdiğini gözlemliyoruz" diye konuştu.

-BAYRAMDA HIRSIZLIĞA KARŞI ÖNERİLER-

Alp Saul, bayram sürecince evlerinden tatil sebebi ile ayrılacak olanlara önerilerde bulundu. Yüksek katlarda oturulsa dahi pencerelerin ve balkon kapılarının kapalı tutulması gerektiğinin ve hırsızlar için 3. veya 4. kata çıkmanın zor olmadığının altını çizen Saul, uzun süreli tatile çıkanların evlerinin posta kutularına gelen mektupları ve tanıtım broşürlerini tanıdıkları kişilere aldırmalarının ve evlerinde fazla miktarda para ve ziynet eşyası bulundurmamalarının önemli olduğunu belirtti.

Saul, evlerinden uzakta olacakların dış güvenliği sağlamak amacıyla yeterli oranda çevre aydınlatması kullanmalarının veya yetkililerden talep etmelerinin önemli olduğunu söyledi ve şu önerilerde bulundu:

DİZ ÜSTÜNÜZÜN SERİ NUMARASINI YAZIN

"Anahtarınızı kullanan yardımcınız yakın bir zamanda işten ayrıldıysa, kilitleri değiştirin. Elektronik eşyalarınızın, özellikle dizüstü bilgisayarlarınızın seri numaralarını bir kenara yazıp saklayın. Değerli mücevherlerinizin fotoğraflarını veya kamera ile görüntülerini değişik açılardan çekip bir yerde muhafaza edin. Evinize hırsız girdiğini anladığınız anda hiçbir şeye dokunmadan polise haber verin. Hırsıza ulaşabilmek sadece bıraktığı delillerle mümkün olabilmektedir. Delilleri bozmamaya dikkat edin. Tabi bunların öncesinde profesyonel olarak hizmet veren bir alarm merkezine bağlı bir alarm sistemi kurdurun."

Aniden bastıran yağışlardan dolayı su baskınlarının da yaşanabileceğine dikkati çeken Saul, su baskınının ev veya iş yerlerinde maddi zarara neden olmaması için su baskını dedektörlerine sahip alarm sistemleri kullanmanın su baskınlarına zamanında müdahale etmede işe yarayacağını belirtti.

Su baskını dedektörlerinin, mekandaki su seviyesini algılayarak Alarm ve Çağrı Merkezine sinyal gönderdiğini ifade eden Saul, merkezin aldığı su baskını sinyali doğrultusunda alarm sistemi sahibine ve yetkililere haber vererek su baskınına karşı tehlike büyümeden önlem almalarını sağladıklarını kaydetti.

Saul bu dedektörlerin, su baskının açık unutulan bir musluktan kaynaklanması durumunda ana su vanasını kapatarak su akışını kestiğini de anlattı.

AA
Yayın Tarihi : 10 Aralık 2008 Çarşamba 15:06:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?