18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Doğalgaza zam kapıda!

1 Temmuz'dan itibaren geçerli olmak üzere doğalgaza yeni bir zam gelebileceği iddia edildi.

Enerji Enstitüsü internet sitesinde yer alan habere göre, doğalgaza 1 Nisan'dan geçerli olmak üzere yapılan yüzde 18 oranındaki zam da Botaş'ı kurtarmadı. 2011 yılında 1 milyar liranın üzerinde zarar eden Botaş, halen maliyetine gaz satışı yapıyor. Bu da kurumun finansman sıkıntısına girmesine neden oldu. Botaş kaynakları 1 Temmuz'dan geçerli olmak üzere yeni bir zam yapılması görüşünü savunuyor. Ancak bu konuda, henüz bir karar verilmedi.

Hükümet, Botaş'ın talebine onay verirse, 1 Temmuz'dan geçerli olmak üzere yeni bir zam yapılması gündeme gelecek. Enerji kulislerinde, Botaş'ın yüzde 10 düzeyinde bir zam talebinin olduğu konuşuluyor. 

...
Yayın Tarihi : 20 Haziran 2012 Çarşamba 13:22:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
terbiyesiz karikatürist IP: 95.15.95.xxx Tarih : 20.06.2012 20:31:32

aayyy yani çok naziksiniiiz.. zam bindirmeleriniz başlangıçta bizleri biraz zorluyor, çok anlayışlı göstermiş olduğunuz ilgilerinizden dolayı ama genede sayelerinizde alışmakta biraz zorlanıyoruz. e-reçete geçişine hergün muhtaç olacağımız için, bunun yanında hediyesi olarak vazelin vermeniz bizleri çok duygulandıracak ve zam koymalarınızda bizleri çok rahatlatacaktır. sizleri çok seviyoruz, öptük siziii...