23
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

Doğan Grubu'nda çıldırtan iddia!

Neydi Doğan'ı böyle bağırmaya iten sebep? Çalışanların Doğan'a ilettiği bilgiyi ve 'korkunç iddia'yı yazıyoruz.

Doğan Grubu'nun gazeteleri Milliyet ve Radikal'in bulunduğu Bağcılar'daki DMC binasında, son on gündür kulaktan kulağa yayılan bir söylenti, çalışanları çileden çıkardı.
     Söylentiye göre, Milliyet'te çalışan bir gazeteci, yemekten sonra kendini iyi hissetmemeye başladı. Aynı durum bir sonraki gün de sürünce, yemeğinden bir parçayı ekmek arasına koyarak binadan çıkardı ve soluğu Hıfzısıhha'da aldı.
     
     Daha önce de birçok kişinin aynı yemekhanede zehirlendiğini gözönüne alan gazeteci, götürdüğü parçanın incelenmesini istedi.
     
     Hıfzısıhha görevlileri, yemekten alınan parçayı incelemeye aldı ve "korkunç sonuca ulaştı." Kurumun verdiği rapora göre, yemekten alınan parçalarda, İNSAN DIŞKISINA rastlanmıştı.
     
     İnternethaber'in ulaştığı bilgiye göre, kimliği saklanan gazeteci, bu bilgiyi hemen çok yakın arkadaşlarıyla paylaştı. Ve durumu, bir kanal aracılığıyla, Aydın Doğan'ın kızı Hanzade Doğan'a iletti.
     
     Hanzade Doğan, bunu duyar duymaz, restaurant yetkililerinin yanına indi ve bağırıp çağırmaya başladı. "Yeter artık, bu kaçıncı? İnsanlar sizin yüzünüzden defalarca zehirlendi. Şimdi de rapora göre, yemekten dışkı çıktı " dedi.
     
     İnternethaber ve Haberciler'e ulaşan bilgilere göre ise, Restaurant'ın yetkilileri, "Bu durum bir daha yaşanmayacak" garantisi verdi. Ancak bu cevap Hanzade Doğan'ı ikna etmedi.
     Binada bunlar konuşulurken, yemekhanenin bir hafta önce yıkılmaya başlanması ise, iddiaları güçlendirdi. Kimilerine göre, bu yıkımın sebebi, restaurantla yapılan anlaşmaydı. Hanzade Doğan'ın tüm baskısına rağmen, restaurantla yapılan sözleşme feshedilmemişti. Restaurant, bunun üzerine, "Mutfağın bulunduğu bölümden, tuvaleti çıkarma garantisi" verdi.
     
     Binada şimdi yemekhane yok. Çalışanlar bunu hem "yeni sözleşme"ye, hem de Kanal D ve CNN Türk'ün de binaya gelecek olmasına bağlıyor.
     
     Binada konuşulanlara göre, bu iki kanal DMC'ye geleceği için, yeniden dizayn ediliyor. Bir grup ise, yemekhane yapıldıktan sonra, "tuvalet ve mutfağın ayrılacağı"nı söylüyor.
     Bu işin çilesini ise, yine çalışanlar çekiyor. Çünkü, çalışanlara mutfak inşaatı sürerken, "kumanya" dağıtılıyor. Ancak gazeteciler, artık ayyuka çıkan söylentilerden sonra, bu "kumanya"ya da itibar etmiyor.
     
     Yine İnternethaber ve Haberciler'e ulaşan bilgilere göre, kumanyayı da aynı restaurant getiriyor. Çalışanlar bu yüzden, karınlarını doyurmak için, bina içinde genellikle yöneticilerin gitiği A'la Carte'ı tercih ediyor. Ancak bu ise, bütçeleri hayli sarsıyor.
     
     Şimdi DMC'de çalışanlar, yetkililerin bir açıklama yapmasını bekliyor. Özellikle, yemekleri veren Konyalı adlı Restaurant'la Medya Grup Başkanı Mehmet Ali Yalçındağ'a bağlı bulunan şirketler arasındaki ticari ilişki yüzünden anlaşmanın feshedilmemesi, gazetecileri çileden çıkarıyor.
     
     DMC çalışanları, "Bize bu yemekleri, Mehmet Ali Yalçındağ yüzünden yediriyorlar. Çünkü, Yalçındağ tavuk alıp satıyor. Konyalı da en büyük müşterilerinden biri. Öyle ki; birkaç sene önce, yine arkadaşlarımız zehirlenmişti. Birçok arkadaşımız Konyalı Restaurant'a dava açmıştı. Yalçındağ, dava açan arkadaşlarımıza baskı uygulayarak, (davayı çekin) demişti. Bu mesele çözülmediği taktirde, meseleyi Aydın Bey'e açacağız. Aydın Bey'in bu meseleye el atmasını isteyeceğiz. İnternethaber ve Haberciler, bu meselenin peşini bırakmasın" diyorlar.
     
     Biz de İnternethaber ve Haberciler olarak diyoruz ki; meslektaşlarımızın feryadını, sonuna kadar duyuracak, sorunun çözülmesi ve insanca yaşam koşullarının oluşturulması için, sayfalarımızı sonuna kadar açacağız... Bundan kimsenin şüphesi olmasın...

Tarsus Haber Ajansı-www.TarsusHaber.Com
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2003 Pazartesi 00:00:06
Güncelleme :6 Ekim 2003 Pazartesi 10:10:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?