19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Doğan ve Maliye uzlaşamadı

Doğan Yayın Holding rekor vergi cezası hakkında Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı ile yapılan görüşmelerde uzlaşmaya varılamadığını duyurdu.

Doğan yayın Holding'ten konu hakkında yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"T.C. Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı ile yapılan uzlaşma görüşmelerinde, uzlaşma görüşmelerine katılan Şirketimiz Doğan Yayın Holding A.Ş. ve hiçbir Bağlı Ortaklığımız için "uzlaşma vaki olmamıştır".

Daha önce de kamuya açıkladığımız üzere uzlaşmanın vaki olmaması sonucunda doğrudan ve dolaylı Bağlı Ortaklıklarımızın [Doğan TV Holding A.Ş. D Yapım Reklamcılık ve Dağıtım A.Ş., Doğan Prodüksiyon Hizmetleri A.Ş. ve Alp Görsel İletişim Hizmetleri A.Ş. ] kendilerine tebliğ edilen Vergi ve Ceza İhbarnamelerinin terkini amacıyla açmış oldukları davalarda, dava süreci kaldığı yerden devam edecektir.

Diğer taraftan, Şirketimiz Doğan Yayın Holding A.Ş. [ 01.04.2002-31.03.2003 hesap dönemine ilişkin olarak tebliğ edilen 35.182.511,-TL tutarında vergi aslı ve ceza ihbarnamesi için ] ve Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş. ise henüz dava açmamış olduklarından, tebliğ edilen Vergi ve Ceza İhbarnamelerinin terkini amacıyla dava açacaklardır.

Yukarıdaki açıklamalarımızın, Kurul'un Seri: VIII, No: 54 sayılı Tebliğinde yer alan esaslara uygun olduğunu bu konuda/konularda tarafımıza ulaşan bilgileri tam olarak yansıttığını bilgilerin defter kayıt ve belgelerimize uygun olduğunu, konu ile ilgili bilgileri tam ve doğru olarak elde etmek için gerekli tüm çabaları gösterdiğimizi ve yapılan bu açıklamalardan sorumlu olduğumuzu beyan ederiz."

İHA
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2009 Çarşamba 09:23:02
Güncelleme :25 Kasım 2009 Çarşamba 11:13:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?