30
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

Doğmadan 'ev' sözü aldı!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, beyin ölümü gerçekleşince, karnındaki 6 aylık bebeğinin dünyaya gelebilmesi için makinaya bağlı yaşatılan Yıldız Alçı'nın ailesine yardım sözünda bulundu. Topbaş, aileye verilecek evin, dünyaya gelecek minik bebeğin adına olacağını açıkladı.

Genç kadının makinaya bağlı yaşam ve çocuğunu yaşatma savaşı sürerken, Alçı'nın dini nikahlı eşi Erdinç Ceyhan, maddi sıkıntı içinde olduğu için çocuğun dünyaya gelmesini istemediğini belirtip, "Ne hastane masraflarını karşılayabilecek, ne de çocuğa bakabilecek durumdayım" demişti. Gelen açıklamanın ardından, maddi sıkıntı içindeki aileye İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş yardım eli uzattı. Başkan Topbaş, aileye bir ev verileceğini belirterek, söz konusu evin, dünyaya gelecek küçük çocuğun adına olacağını açıkladı.

Baba Erdinç Ceylan'la telefonla görüştüğünü belirten Topbaş, "Bebek inşallah sağlıklı olarak dünyaya geldiğinde bir daire vermeyi taahüt ettik. Daire, bebek 20 yaşına gelene kadar satılamayacak ve bebeğin üzerine olacak. Babasının 'bebeğin doğmasını istemiyorum' değil, 'bebeğin doğmasını istiyorum' şeklinde açıklama yapmasını istiyoruz" dedi.

Başkan Topbaş, İstanbul'da resmi nikahsız yaşayan çiftler olduğunun altını çizerek, "Çocukların kimlikleri de olmuyor. Bu çocukların günahı ne. Bu çocuklar eğitim kurumlarına da gidemiyorlar. Bu konuda daha önce bir kampanya yapmıştık fakat yeniden büyük bir kampanya yaparak, nikahsız yaşayan çiftlere resmi nikah yaptıracağız" diye konşutu.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Ocak 2008 Pazartesi 12:33:44
Güncelleme :14 Ocak 2008 Pazartesi 17:48:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
kiraz IP: 163.156.240.xxx Tarih : 14.01.2008 12:59:34

bence bu adama ne ev verilsin ne de cocuk eminim bir yardim sever cikar cocugu evlatlik edincek veya cocuk esirgeme kurumu uslenir.