18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Doğrudan Gelir Desteği ödemelerine, milletvekili baskısı

Tarım ve Köyişleri Bakanı Sami Güçlü’nün 2003 yılı Doğrudan Gelir Desteği ödemelerinin bazı ilçelere ödeme teklifi AK Partili milletvekillerinin tepkisine neden oldu.

Tarım ve Köişleri Bakanı Sami Güçlü, 2003 yılı Doğrudan Gelir Desteği ödemelerinin 500 trilyonluk kısmının Aralık ayı içerisinde ödeneceğini açıklamasının ardından milletvekilleri arasında hangi illere ödeneceği tartışması yaşandı.

500 trilyon liralık kaynak ile tüm illere ödeme yapılamayacağı nedeniyle Tarım ve Köyişleri Bakanı Sami Güçlü, hükümete il yerine ilçe bazında ödeme teklifi getirdi. Buna göre afet bölgesi olan ilçelere öncelik verilerek ödeme yapılacak.

Bakan Sami Güçlü’nün teklifine AK Partili milletvekilleri sıcak bakmadı. Milletvekilleri, seçim bölgelerinde bazı ilçelere Doğrudan Gelir Desteği ödenirken, ödeme yapılmayacak ilçelerden tepki alacakları gerekçesiyle Doğrudan Gelir Desteği ödemelerinin eskisi gibi il bazında yapılmasını istediler. Tarım ve Köyişleri Bakanı Sami Güçlü ise 2003 yılı Doğrudan Gelir Desteği ödemeleri için bütçeden 500 trilyon lira kaynak ayrıldığını hatırlatarak, il bazında ödendiği takdirde bazı illerin Doğrudan Gelir Desteğinden 2003 yılı için yararlanamayacağını ifade etti.

Bunun üzerine Bakan Güçlü, dün gerçekleşen Bakanlar Kurulu toplantısında, Doğrudan Gelir Desteği ödeme biçimleri ile ilgili çeşitli teklifler getirdi. Güçlü, ödemelerin eskisi gibi il bazında yapıldığı takdirde sadece 30 ile dağıtılacağını, ilçe bazında yapıldığı takdirde 60’a yakın ile ödeme yapılacağını ancak bazı ilçelerin ödemeden yararlanamayacağını belirtti. Bakanlar Kurulu’nun bir dahaki toplantısında alınacak kararla Doğrudan Gelir Desteği ödemeleri yapılacak.

ANKARA-(İHA)
Yayın Tarihi : 23 Aralık 2003 Salı 10:43:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?