30
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

Doğu'da ulaşım dondu!

DOĞU'DA 657 KÖY YOLU KAR NEDENİYLE ULAŞIMA KAPANDI

Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan kar yağış nedeniyle 657 köy yolunun ulaşıma kapandığı bildirildi.

Dün gece itibariyle etkisini artıran kar yağışıyla birlikte Erzurum, Ardahan ve Kars beyaz örtüye büründü. Kent merkezlerinde yapılan son ölçümlere göre, kar kalınlığı Erzurum'da 15, Ardahan'da 14 ve Kars'ta 12 santimetreye ulaştı. Kar yağışı nedeniyle Erzurum'da 625, Bingöl'de 15, Muş'ta 10 ve Ardahan'da 7 olmak üzere toplam 657 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor. İl Özel İdarelerine bağlı karla mücadele ekipleri, kapalı köy yollarının ulaşıma açılması için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Yetkililer, kar yağışının devam etmesi nedeniyle yol açma çalışmalarının güçlükle yapıldığını bildirdi. Karayolları 12. Bölge Müdürlüğü ekipleri de bölgede kar yağışı nedeniyle ulaşımın güçlükle sağlandığı karayollarında iş makineleriyle kar temizliği çalışması başlattı.

8 ilin bağlı olduğu Karayolları 12. Bölge Müdürlüğü'nce Erzurum-Bayburt-Ağrı-Kars-Ardahan-Iğdır-Artvin ve Erzincan'da kar ve tipi nedeniyle zaman zaman kapanan şehirlerarası yollar 888 personel ve 697 personel ile açılmaya çalışılıyor. Greyder ve rotatif (kar püskürtme aracı) ile metrelerce kar birikintilerini savuran ekipler bin bir güçlükle kapalı yolları açmak için çaba sarf ediyor. Özellikle Erzurum-Bayburt arası Kop Dağı'nda, Erzurum-Bingöl arası Çirişli-Karlıova mevkiinde ve Erzurum-Artvin arası Güzelyayla geçidinde yüksek rakım nedeniyle olumsuz hava şartlarının etkili olduğunu belirten Karayolları yetkilileri, bu güzergahın tipiyle birlikte defalarca açılmasına rağmen yeniden kapanabildiğini bildirdiler. Söz konusu güzergahlarda zaman zaman çığ geldiğini de hatırlatan yetkililer, vatandaşlardan karlı havalarda yola çıkmadan önce "Alo 179" ücretsiz hattan yol durumu hakkında bilgi alabileceklerini belirttiler.

Bölgede gece en düşük hava sıcaklıkları ise Ardahan'da eksi 13, Kars'ta eksi 8, Erzurum'da eksi 4, Erzincan ve Ağrı'da eksi 2, Iğdır'da 3 derece olarak ölçüldü. Günün en yüksek hava sıcaklıklarının da Ardahan'da eksi 3, Kars'ta eksi 1, Erzurum'da 0, Ağrı'da 2, Erzincan'da 4 ve Iğdır'da 8 derece olması bekleniyor.

Öte yandan, Meteoroloji Erzurum Bölge Müdürlüğü yetkilileri, kar yağışının yarına kadar aralıklarla devam etmesinin beklendiğini bildirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2011 Pazar 12:32:04
Güncelleme :30 Ocak 2011 Pazar 12:59:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?