17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Doğudan batıya kar esareti

Soğuğun kendini iyice hissettirdiği Türkiye'de kar yağışı Edirne'den Kars'a kadar yaşamı olumsuz etkilemeye devam ediyor

Edirne’nin Lalapaşa ilçesine bağlı Bulgaristan sınırındaki köylerde ve Bulgaristan’a geçişi sağlayan Hamzabeyli Gümrük Kapısı yolunda bu sabah başlayan kar yağışı ve tipi devam ediyor. Hava sıcaklığının sıfırın altında 6 derece olduğu sınır kapısı yolunda, karayolları ekipleri, olası olumsuzluklara karşı hazır bekletiliyor.

Edirne kent merkezinde henüz kar yağışı görülmezken yağış, Kırklareli’nin merkeze bağlı Bulgaristan sınırındaki Dereköy Gümrük Kapısı yolunda etkili oldu.

Kar, ulaşımda sıkıntıya yol açmazken karayolları ekipleri güzergahlarda hazır bekletiliyor. Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, Edirne ve Kırklareli’nde bugün ve yarın kar yağışının beklendiğini açıkladı.

BURSA-ULUDAĞ

Tatilcilerin ’Beyaz Cennet’ olarak adlandırdığı Uludağ’da hava sıcaklığı geceleri sıfırın altında 7 dereceye düşerken, kar kalınlığı bu sabah 1 metre 20 santimetreye ulaştı. Sezonun başlamasıyla birlikte Uludağ Elektrik Dağıtım A.Ş’de elektrik direklerini bakıma alarak eski direkleri yenileriyle değiştirdi. Meteoroloji yetkilileri, aralıklarla devam eden kar yağışının yarından itibaren artacağını ve hava sıcaklığının da düşeceğini belirtiyor.

KAHRAMANMARAŞ

Yoğun kar yağışı nedeniyle Kahramanmaraş-Göksun Karayolu Püren Tüneli mevkisine çığ düştü. Çığ düşmesi nedeniyle Tekir beldesi ve Göksun çıkışında araçların geçişine izin verilmedi. Bu arada bölgede etkili olan kar yağışı nedeniyle il genelinde 153 köy yolunun kapandığı bildirildi. İl Özel İdaresi Yol Müdürü Yavuz Dokumacı kentin yüksek kesimlerinde yoğun kar yağışının devam ettiğini ifade etti.

TUNCELİ

Kar yağışının 3 gündür aralıksız devam etmesi nedeniyle Tunceli merkez, Pertek ve Ovacık ilçeleri ile köylerinde okullar bugün tatil edildi. Tunceli’nin Nazimiye, Hozat, Pülümür ve Mazgirt ilçelerinde de bugünden geçerli olmak üzere okullar 3 gün tatil edildi. Kar yağışının Tunceli genelinde bir metreyi bulması nedeniyle ve yağışın aralıksız devam etmesi sonucu 310 köy yolunun kapandığı belirtildi.

SİVAS

İstanbul-Sivas uçak seferleri, Sivas’taki olumsuz hava koşulları nedeniyle karşılıklı olarak iptal edildi. Bu arada, kar yağışı ve tipi nedeniyle Sivas merkez ve ilçelere bağlı 497 köy yoluna ulaşım sağlanamıyor. 17 karla mücadele ekibi, kapalı köy yollarını ulaşıma açmak için iş makineleriyle çalışma yürütüyor.

ADIYAMAN

Kent merkezi ve ilçelerde 110 köy ve mezra yolunun ulaşıma kapanırken Besni ilçesinde okullar 1 gün tatil edildi. Birçok köyde elektrik kesintileri yaşanmaya devam ediyor. Kar yağışı ve kaygan zemin nedeniyle çok sayıda maddi hasarlı kazanın meydana geldiği kentte, polisler araçların zincirsiz yola çıkılmaması konusunda sürücüleri uyarıyor.

DHA
Yayın Tarihi : 19 Aralık 2012 Çarşamba 15:38:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?