18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Doktor eve gönderdi, sabah öldü

Adana'da akşam rahatsızlandığı için bir tıp merkezine götürülen 7 aylık bebek, sabahleyin hayatını kaybetti.

Mersin'in Erdemli ilçesinde bir fabrikada işçi olarak çalışan Ercan Yılmaz (26), eşi Gülşah Yılmaz (19) ve 7 aylık bebekleri Ayşe Nur Yılmaz'ı 13 Mayıs Pazar günü Adana'daki kayınbabası Kamil Yılmaz'ın (53) yanına getirdi.

Sabahleyin Adana'ya gelen ailenin bebeği, akşam üzeri ateşlenerek halsizleşti. Bunun üzerine anne Gülşah Yılmaz, bebeğini yakınlarıyla birlikte mahallede bulunan bir tıp merkezine gitti. Acilde doktor bebeğin üşüttüğünü söyleyerek soğuk algınlığı ve alerji iğnesi yaptı. Doktor bunun yanı sıra ateş düşürücü şurup vererek aileyi eve gönderdi.

Anne Yılmaz eve geldikten sonra bebeğinin rahatsızlığının geçmediğini belirterek, "Bebeğime bir şey olur diye gece yarısına kadar uyumadım. Bir süre sonra uyudum o zamanda saatimi her yarım saate bir kurarak kızımı kontrol ettim. Bu sırada kızım yine halsizdi ve ara sıra uyanıp ses çıkartıyordu. Sabaha karşı annem namaza kalktı bende kalktım o zaman da kızımı kontrol ettim bir şey yoktu. Daha sona sabah saat 07.00'de kahvaltı hazırlarken annem kızıma baktığında çığlık attı. Yanına gittiğimizde gözleri akmış tavana bakıyordu. Annem havale geçirmiş olabileceğini söyledi. Hemen aldık tıp merkezine götürdük, ancak doktorlar kontrol ettiklerinde bebeğimin hayatını kaybettiğini söylediler" dedi.

Kızının ölümünün şüpheli bulunması üzerine adli tıp kurumuna götürüldüğünü anlatan Yılmaz, "Bu bebek benim ilk çocuğumdu çok üzüldüm. Bu nedenle otopsi raporunu bekleyip doktorun ihmali varsa Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunacağım" diye konuştu.

Baba Ercan Yılmaz (26) ise kızının ölmesinin kader olabileceğini Müslüman biri olarak kadere inandıklarını ifade ederek, "Damdan atlayıp buna kader diyemeyiz. Bu nedenle kimin kusuru varsa onu mahkemeye vereceğiz" diye konuştu.
Tıp merkezi yetkilileri ise hastanın 13 Mayıs günü akşam saat 18.00 sıralarında getirildiğini acilde o gün görevli doktorun gerekli kontrolü yaptıktan sonra müdahale edildiğini belirterek şunları kaydetti:

"Doktor hastanın genel durumuna bakarak tahlile gerek görmeyip üşütme teşhisi koyarak hastaya soğuk algınlığı iğnesini, herhangi bir alerji ihtimaline karşı alerji iğnesiyle birlikte yaptı. Ardından ağrı ve üşütmeyi giderici şuruplar verilerek aile evine gönderildi. Aile, bebeği 14 Mayıs sabahı bize tekrar getirdiğinde bebek çoktan ölmüştü. Geri döndürme çalışmaları yapıldı ancak olmadı. Biz hemen polise haber vererek bebeğin ölü geldiği haberini verdik, gerçekler otopside çıksın diye. Bebeğin gece yüksek ateş nedeniyle havale geçirip hayatını kaybettiğini düşünüyoruz. Aile bebeğini kaybettiği için çok üzgün biz de üzgünüz".

iha
Yayın Tarihi : 25 Mayıs 2012 Cuma 17:59:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yasar demir IP: 178.91.80.xxx Tarih : 26.05.2012 08:47:29

yurekler acisi, bu doktora ne demeli, tasvip etmiyorum ama diktor dayak yiyince figan konuşanlar simdi ne yapacak merak konusu