17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Doktora mecburi hizmet

Sağlıkta zorunlu hizmet geri döndü. Çağdaş olmadığı gerekçesiyle Mecburi Hizmet Yasası’nın kaldırılmasını sağlayan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, doğu illerindeki doktor açığını kapatmak amacıyla zorunlu hizmete benzer bir uygulamayı devreye soktu.
Bakanlık, 5-13 Ağustos arasında alımını yapacağı hekim, diş hekimi ve eczacıları, belirlediği doğu illerine atayacak; adaylar bu iller dışında tercih yapamayacak.

Ataması yapılacak personel, belli bir hizmet puanına ulaşmadığı sürece başka yerlere tayin talebinde bulunamayacak. Gerekli puana ulaşan personeldende eş durumundan tayin taleplerinde, eşin devlet memuru olması koşulu arancak.
2004 yılı Sağlık Bakanlığı ve diğer kamu kurum ve
kuruluşları için üçüncü dönem açıktan atama kurası ilan edildi. Sağlık Bakanlığı, doğu illerinde çalıştırmak üzere devlet memuru olarak uzman ve pratisyen doktor, diş, hekimi ve eczacı istihdam edecek. 5-13 Ağustos 2004 arasında il sağlık müdürlüklerine başvuruda bulunacak olan adaylar, Bakanlığın internet sitesinde duyurulan doğu ve güneydoğu illeri içinden 5 tercih yapacak. Adayların, Adıyaman, Ağrı, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzurum, Hakkari, Malatya, Kahramanmaraş, Mardin, Muş, Sivas, Şanlıurfa, Gaziantep, Şırnak, Kars, Yozgat, Tokat, Tunceli, Batman, Van gibi illerin dışına ataması yapılmayacak. Atamalar kura ile gerçekleştirilecek. Öte yandan SSK, Adalet Bakanlığı, Emniyet Teşkilatı’na bağlı sağlık kurum ve kuruluşlarının atama işlemlerini de Sağlık Bakanlığı yapıyor. Bakanlığın, doktorların dengeli dağılımını sağlamak için bu görevi üstlendiği bildiriliyor.
ANKA
Yayın Tarihi : 9 Ağustos 2004 Pazartesi 13:00:18
Güncelleme :9 Ağustos 2004 Pazartesi 13:08:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?