18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Doktorlar: Arafat ölmedi, ağırlaştı

İsrail televizyonu, Filistin lideri Yaser Arafat’ın beyin ölümünün gerçekleştiğini açıkladıktan sonra, Arafat’ın Paris’te kaldığı hastanenin sözcüsü, ’Arafat ölmedi’ açıklamasını yaptı.

Filistin lideri Yaser Arafat’ın Ürdünlü doktoru Eşref el Kurdi, hastasının beyin ölümünün gerçekleşmediğini, ancak sağlık durumunun kötüye gittiğini söyledi.

Lüksemburg Başkanı Jean-Claude Juncker ise Arafat’ın öldüğü yönündeki sözlerini geri aldı. Filistin Başbakanı Ahmet Kurey de Arafat’ın tıbben öldüğü haberini bizzat yalanladı.

Juncker sözlerini geri aldı

Fransa Cumhurbaşkanı Jacques Chirac ile konuşan Lüksemburg Başbakanı Jean-Claude Juncker, "Arafat öldü" yönündeki açıklamasını geri alarak, bunun bir yanlış anlama olduğunu söyledi.

İsrail: "Arafat’ın beyin ölümü gerçekleşti"

İsrail Televizyonu da Fransız kaynaklarına dayandırdığı haberinde Filistin liderinin beyin ölümünün gerçekleştiğini duyurmuştu.

İsrail’in Kanal 2 Televizyonu haberinde, Arafat’ın beyin tomografisinden geçirildiğini ve beyin ölümünün gerçekleştiğinin belirlendiğini belirtti.

Filistin Yönetimi’nden yalanlama

Filistin Başbakanı Ahmed Kurey, Arafat’ın öldüğü yolundaki haberleri yalanladı. Kurey, Paris’teki yetkililerle konuştuğunu, Arafat’ın durumunda bir değişiklik olmadığını söyledi.

Arafat ölürse, Powell cenaze törenine gitmeyecek

ABD Dışişleri Bakanlığı ise Arafat ölmese bile, artık görevinin başına dönmesinin zor olacağını düşünüyor. Arafat’ın ölmesi halinde ABD Dışişleri Bakanı Colin Powell’ın cenazeye gitmeyeceği belirtildi.

Ancak ABD’nin eski başkanlarından Jimmy Carter, Filistin lideri Yaser Arafat’ın cenazesine gitme isteğini, ABD Dışişleri Bakanlığı’na bildirdi.

Arafat’ın bazı yetkileri Başbakan Kurey’e devredildi

Filistin Devlet Başkanı Yaser Arafat’ın bazı yetkilerinin, Filistin Başbakanı Ahmed Kurey’e devredildiği belirtildi. Filistinli bir üst düzey yetkili, Arafat’ın güvenlik ve maliye konularını kapsayan bazı yetkilerinin Kurey’e devredildiğini söyledi.

Arafat dünden bu yana üç kez bilincini yitirdi

75 yaşındaki Arafat dünden bu yana üç kez bilincini kaybetmişti. Fransa Cumhurbaşkanı Jacques Chirac da bugün Arafat’ı ziyaret etmişti. Filistinli yetkililer, Arafat’ın ziyaret sırasında Chirac’a gülümsediğini ve elini tuttuğunu söyledi.

ANADOLU AJANSI - BBC TÜRKÇE
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2004 Perşembe 23:45:16
Güncelleme :5 Kasım 2004 Cuma 11:56:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?