19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Doktorlar yüzde yüz zam istiyor

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Dr. Füsun Sayek, Türkiye’de sağlık hizmeti verenler için bıçağın kemiğe dayandığını belirterek, hekim maaşlarında yüzde 100 artış talep ettiklerini bildirdi.

"Sağlıkta Neo-liberal Dönüşüm ve Sağlık Hakkı İçin Mücadele" konulu sempozyumda konuşan Sayek, kamuda çalışan hekimlerin emeklerinin karşılığını alamadığını ifade ederek, "Türkiye’de sağlık hizmeti verenler için bıçak kemiğe dayandı. Biz sağlık sisteminin ortak mağdurlarıyız. Sadece sağlık hizmeti veren hekimler değil, aynı zamanda o hizmetten yararlananlar da mağdur. Hepimiz için bıçak kemiğe dayanmıştır. Sağlık hizmeti üretenler emeğini almak durumundadır. Bizim talebimiz, çok alçak gönüllü bir taleptir. Hekimlerin ortalama maaşı 800 milyon ile 1 milyar arasında değişiyor. Hekim maaşlarında yüzde 100 artış talep ediyoruz. En düşük hekim maaşı 2 milyar lira olmalıdır"dedi.

Füsun Sayek, hükümetin "Sağlıkta Dönüşüm Projesi"ni de eleştirerek, "Bu projenin, performansa dayalı ücretlendirme gibi nedenlerle hekimlerin çalışma iklimini tamamen bozduğunu" savundu.
İSTANBUL
Yayın Tarihi : 9 Ekim 2004 Cumartesi 20:10:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?