18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Dokunulmazlığı olana ceza yok!

İçişleri Bakanlığı dokunulmazlığı olanlarla polisi karşı karşıya getirmemenin yolunu ceza kesmemekte buldu.

Bakanlık milletvekilleri, diplomatlar, hakim ve savcılara trafik suçu işleseler dahi ceza kesmeyip bağlı bulunduğu kuruma tebligat yapacak.

Trafik polisi tarafından bir hakime ceza kesilmesi İçişleri Bakanlığı’nı hareket geçirdi.

Hakimin mahkemeye başvurarak polisin hakime ceza kesme yetkisi bulunmadığını kanıtlaması ve bu kararın da Yargıtay tarafından onanması tartışmayı alevlendirdi.

İçişleri Bakanlığı milletvekilleri, diplomatlar, hakim ve savcıların bağlı bulunduğu kurumlardan görüş istedi, sorunun tebligatla çözülmesinde karar kılındı.

Bakanlık bir genelgeyle trafik polislerinin dokunulmazlığı bulunan meslek grubundakilere trafik suçu işleseler dahi ceza kesmemesini istedi.

Meslek grupları sıralandı

Bakanlık genelgesine göre, hakim savcı, milletvekili ya da diplomat trafik suçu işlerse polis bu durumu bir tutanakla tespit edecek.

Düzenlenen ceza tutanağı suçu işleyenin bağlı bulunduğu kuruma gönderilecek ve cezanın tahsili konusunda sorumluluk o kuruma ait olacak.

Trafik dokunulmazlığına sahip meslek grupları da bakanlık genelgesinde tek tek sıralandı. Buna göre, Anayasa Mahkemesi üyeleri ile raportörleri, Yargıtay üyeleri, tetkik hakimleri ve savcıları, Danıştay üye ve tetkik hakimleri ile savcıları, Sayıştay üyeleri ayrıca askeri tüm hakim savcılar ile milletvekilleri ve diplomatik görevde bulunanlar trafik polisiyle karşı karşıya gelmeyecek.
CNN Türk
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2005 Perşembe 18:32:02
Güncelleme :19 Mayıs 2005 Perşembe 18:37:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?