27
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

Dolarda hızlı düşüş

Uluslararası piyasalardaki olumlu hava ve risk iştahının yükselmesi gelişmekte olan ülkeleri ve para birimlerini olumlu etkiliyor. Bu etki Türk Lirası üzerinde de net bir şekilde izleniyor.

Dün TL karşısında yüzde 2'ye yakın değer kaybeden dolar bugüne de düşüşle başladı. Dolar sabahtan itibaren etkili olan satışlarla 1.58 TL'nin de altına sarktı ve 1.5780 TL'ye kadar geriledi. Dolardaki değer kaybı yüzde 1.2 olarak ölçüldü.

Henüz salı günü 1.64 TL sınırına kadar yükselen dolardaki iki günlük değer kaybı da yüzde 4'e dayandı.

BORSA DA YÜKSELİYOR

Piyasalardaki olumlu hava borsayı da yukarı çekiyor. Dün yüzde 5'in üzerinde değer kazanan ve 30 binin üzerin çıkarak son 6.5 ayın zirvesine tırmanan borsa bugün de ilk seansın ortalarında yüzde 1.6 yükselişle 31 bin 240 puana çıktı.

Uzmanlar, krize rağmen Türk bankalarının ilk çeyrek bilançolarına yönelik olumlu beklentiler, IMF anlaşmasına yönelik umutlar ve yurtdışında havanın yumuşamasının piyasalara moral vermeye devam ettiğini belirtiyor.

Borsada 31 bin 500 puan ilk direnç seviyesi olarak gösterilirken, bu seviyenin aşılması durumunda alımların artabileceği kaydediliyor.

.
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2009 Perşembe 11:39:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?