20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

Dolu yağışı köyü yok etti!

YARIM SAAT SÜREN DOLU YAĞIŞI HAYATİ FELÇ ETTİ

Adıyaman'da akşam saatlerinde aniden bastıran dolu yağışı bir köyü adeta yok etti. 5 ev yıkan dolu yağışı, 2 koyunun telef olmasına ve onlarca ekili tarlanın sular altında kalmasına neden oldu.

Akşam saatlerinde kent merkezinde yağmur yağışı yaşanırken, merkeze bağlı Karakoç köyünde yağmurun ardından dolu yağışı başladı. Kısa sürede şiddetini artıran dolu yağışı köyü harabeye çevirdi. Yaklaşık yarım saat süren dolu yağışı sırasında kapalı alanlara sığınan köy halkı yağışın ardından ekinlerinin bulunduğu tarlalara koştu. Buğday, nohut, mercimek, tütün gibi ekinlerin ekili bulunduğu tarlaların sular altında kaldığını gören köy halkı bunun üzüntüsünü yaşarken, ekinlerini kurtarmak için yoğun çaba harcadı. Yağış nedeniyle 5 adet toprak evin yıkılması ve 2 koyunun da telef olmasıyla nedeniyle köyde adeta seferberlik başlattı.

Yaşanan olayın ardından Tarım İl Müdürlüğü'nden eksperler köye gelerek zarar tespit çalışmaları öncesinde ön incelemelerde bulundular. Köyde ilerleyen günlerde Tarım İl Müdürlüğü ve Ziraat Odası tarafından zarar tespit çalışması yapılacağı öğrenildi.

Yağışın ardından oluşan tabloyu felaket olarak nitelendiren köy muhtarı Nezir Doğan, ekili alanların sular altında kaldığını, evlerin yıkıldığını ve iki koyunun telef olduğunu belirterek, yağışın geride sadece zarar bıraktığını belirtti.

YARIM SAAT SÜREN DOLU YAĞIŞI HAYATİ FELÇ ETTİ
YARIM SAAT SÜREN DOLU YAĞIŞI HAYATİ FELÇ ETTİ
İHA
Yayın Tarihi : 3 Mayıs 2011 Salı 09:28:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?