19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Domatesin içinde, 'domates filizi'

Sebze ve meyvelerde aşırı hormon kullanımı garip sonuçlara yol açıyor. Sakarya'nın Akyazı ilçesinde yaşayan Bahattin Aydoğdu'nun, sabah kahvaltısı için kestiği domatesin içinden yeşil filizler çıktı.

Aydoğdu, "Önce inanamadık. Bir domates daha kestik. Onun da içinden yine yeşil domates filizleri çıktı. Keyifli bir kahvaltıya hazırlanırken bu olay karşısında canımız sıkıldı. Çünkü zaman zaman televizyonda ve gazetelerde fazla ya da yanlış hormon kullanımının bitkilerin doğal yapısını bozduğunu görüp okumuştuk. Bu da tarım ilaçları ya da hormonlardan bu hale gelmiş olabilir. Domatesi sofradan hemen kaldırdık. Bundan böyle artık sadece mevsiminde domates yemeye karar verdik." diyor.

Sakarya Tarım İl Müdür Yardımcısı Ziraat Mühendisi Nuri Al, domatesi laboratuvar ortamında incelemek gerektiğini söyledi. Al, domates üretiminde yanlış hormon kullanılmış olabileceğine dikkat çekerek şunları söyledi: "Domatesin doğal yapısı bozulmuş. Kesin sebebini detaylı bir inceleme sonucunda anlayabiliriz. Ancak bilinçsiz kullanılan ilaç ve hormonlar sebze ve meyvelerde böyle sonuçlar ortaya çıkarıyor. Domateste bunu ilk kez görüyoruz. Olgunlaşmış bir domatesin içinin yeniden yeşil filiz vermesi anormal bir durum. Sağlığa da zararlı."

Zaman
Yayın Tarihi : 13 Nisan 2008 Pazar 07:58:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?