19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Domuz eti satıcılarına gözaltı

İzmir'in Hatay semtinde "Nusret Usta" diye tanınan çiğ köfte ustası Nusret Ermaner'in sattığı çiğ köftelerden çok sayıda vatandaşın trişinelloz hastalığına yakalanmasının ardından 4 gün önce Urla Savcılığının talimatı sonucu Çakıroğlu marketin sahibi Mustafa Kurfallı (28), yeğeni Erkan Kurfallı (21), market çalışan Abdülbaki Özbilgi (25) Gümüşpala'da kasap Mahmut Şahin (33) ve çiğ köfteci Nusret Ermaner gözaltına alındı. Urla İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulanan ve Urla'da 3 ayrı marketi bulunan Mustafa Kurfallı ifadesinde Buca'da hayvan alım satımı yapan Yılmaz Köylü ve Metin Alban'dan et aldığını ancak aldığı etin domuz eti olduğunu bilmediğini iddia etti. Diğer yandan Gümüşpala'da kasaplık yapan ve avcılardan domuz alıp sattığı belirlenen kasap Mahmut Şahin de, domuzları keserek Urla ve Buca'da bulunan kasap ve marketlere sattığını söyledi.
Hastalığın belirlenmesinin ardından operasyonlarını sürdüren İzmir İl Jandarma Alay Komutanlığı'na bağlı istihbarat ekipleri Urla, Buca ve Menemen ilçelerinde yaptıkları operasyonda 650 kilo domuz eti ele geçirdi. Jandarma dün gece de Seferihisar İlçesi'nde bir çiftliğe yaptığı baskında 9 adet yabani domuz ele geçirdi. Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulanan market sahibi Mustafa Kurfallı, Erkan Kurfallı, çiğ köfteci ustası Nusret Ermaner, Abdülbaki Özbilgi ve Mahmut Şahin, "Menşei belirsiz et satmak ve insan sağlığını bozmak" suçundan adliyeye sevk edildi.
Gözaltına alınan 5 kişinin adliyeye sevk edilmesi ardından açıklama yapan Urla Kaymakamı Ahmet Mailoğlu, "Hastalığın ortaya çıkması ardından Urla'da faaliyet gösteren 3 adet market kapatıldı. Olayla ilgili market sahibi, çalışanları ve kasap gözaltına alındı. İlçede kasap ve marketlerde yapılan uygulamada sağlıksız olduğu belirlenen 39 kilogram sucuk, 10 kilogram kıyma ve 10 kilogram tavuk ele geçirilerek imha edildi. Dün gecede Seferihisar'da bir domuz çiftliğinde 9 adet yabani domuz ele geçirildi" dedi.
İZMİR - İHA
Yayın Tarihi : 23 Ocak 2004 Cuma 18:45:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?