19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Domuz etli çiğköfte, et satışlarını vurdu

Yalçındağ yaptığı açıklamada, İzmir'de yaşanan 'trişinellozis' vakalarının temelinde, plansızlık ve denetimsizliğin yattığını belirterek, olaydan sonra sadece kasapların suçlanmasının haksızlık olduğunu söyledi. Kendilerinin yıllardır Türkiye'de hazır kıyma satışının yasaklanmasını istediklerini ancak, bu konudaki girişimlerinin sonuçsuz kaldığını anlatan Yalçındağ, şunları kaydetti:
"Bu yöndeki yasal girişlerimizi Kurban Bayramı'nın sonrasında tekrarlayacağız. 14 Şubat'ta yapılacak Yönetim Kurulu toplantısında hazır kıyma satışının yasaklanmasına dair görüşbirliğine varıp, daha sonra hep birlikte Ankara'da bakanlığa gideceğiz. Hazır kıyma satışına olanak tanıyan ilgili gıda maddeleri yönetmeliğinin kaldırılmasını talep edeceğiz. Çünkü hazır kıymaya, insanların görmek bile istemeyeceği şeyler katılabiliyor. İlgili yönetmelik kaldırılana kadar en azından hazır kıymanın İl Tarım ve İl Sağlık Müdürlükleri tarafından çok sıkı denetlenmesi gerekiyor".
SAFURE CANTÜRK - ANKARA (İHA)
Yayın Tarihi : 26 Ocak 2004 Pazartesi 15:49:31
Güncelleme :26 Ocak 2004 Pazartesi 15:54:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
olcay çolak IP: 62.248.88.xxx Tarih : 26.01.2004 21:01:14
bence bu insan sağlığını tehdit eden kişilerin bir an önce cezalandırılması lazım.artık denetimin özellikle büyük şehirlerde sıklaştırılması lazım.Bugün izmir yarın adana ne olacdağı belli değil.belki de günlük yediğimiz et yemeklerinde böyle bir şey olabilir.bu nedenle yetkililerin özellikle il sağlık müdürlüklerinin görevlerini en iyi şekilde yapması gerekir.