19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Donarak ölen öğrencinin ailesinden okul yönetimine suçlama

İstanbul'u etkisi altına alan yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle okulların erken kapandığı perşembe günü karnesini aldıktan sonra yürüyerek Yenidoğan Mevlana Mahallesi Göztepe Caddesi 8 numaradaki evlerine dönmeye çalışırken hayatını kaybeden 8 yaşındaki Atalay Kemaloğlu'nun ailesi, İHA mikrofonlarına konuştu.
Dün oğullarını toprağa veren Kemaloğlu Ailesi'nin evinde acı ve gözyaşı vardı. Yenidoğan Belediye Başkanı Zarif Arslan ve Ayşe Çarmıklı İlköğretim Okulu Müdürü Sabri Çolak, Kemaloğlu Ailesi'ni ziyaret ederek başsağlığı diledi. Belediye başkanı ve basın mensuplarını karşısında gören İlbeyi Kemaloğlu, gözyaşları içinde oğlunun nasıl öldüğünü anlattı. Oğlunun ölümünden okul idaresini sorumlu tutan baba, "Oğlumu Paşaköy İlköğretim Okulu'na yazdırmak istedim, ancak 100 milyon lira kayıt parası istediler. Belediye Başkanı'nın yardımıyla Ayşe Çarmıklı İlköğretim Okulu'na 30 milyona kayıt yaptırdım. Karne dağıtıldığı gün hava çok soğuk ve kar yağışı vardı, çocukları neden servise bindirmeden bıraktılar? Burada sorumlu öğretmendir. Diğer iki oğlum da o gün yürüyerek geldi ve donma tehlikesi geçirdiler" dedi. Babalarının ağladığın gören Kaan ve Muhammed Aziz de ağlamaya başladı.
Karnelerin dağıtıldığı gün oğulları 7 yaşındaki Muhammed Aziz ve 11 yaşındaki Kaan'ın eve geldiğini, Atalay gelmediği için komşusuyla aramaya çıktığını söyleyen İlbeyi Kemaloğlu, "Diğer iki kardeşi gelip de Atalay eve gelmeyince merak ettik. Komşumuz Reishan Bey'le birlikte aramaya çıktık. Dere kenarında donmuş cesedini bulduk. Oğlum karnesini alınca kardeşlerinden ayrılmış, yürüyerek eve gelmek istemiş. Evin yolunun üzerinde dereden geçilmesi için yapılmış derme çatma bir köprü var. Köprünün üzerinden geçerken rüzgarın etkisiyle dereye düşmüş. 20 metre sürüklenmiş, çıkmaya çalışmış. Dere kenarında donarak ölmüş" dedi.
İlbeyi Kemaloğlu ile birlikte cesedi bulan Reishan bey de küçük Atalay'ın notlarının hepsi pekiyi olan karnesini göstererek, çok çalışkan bir öğrenci olduğunu belirtti.
Belediye Başkanı Zarif Arslan, okulda ücretsiz servis hizmeti olduğunu, Atalay'ın da bu servisten yararlandığını kaydetti.
İSTANBUL -İHA
Yayın Tarihi : 24 Ocak 2004 Cumartesi 15:19:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?