25
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

DPÜ karıştı: 1 öğrenci öldü

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi'nde ülkücü ve sol görüşlü oldukları ileri sürülen iki grup arasında çıkan kavgada, bir üniversite öğrencisi bıçaklanarak hayatını kaybetti.

Edinilen bilgiye göre, saat 16.00 sıralarında ülkücü ve solcu üniversite öğrencileri arasında Dumlupınar Üniversitesi Germiyan Kampüsü içerisindeki Meslek Yüksekokulu'nda tartışma çıktı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi sonucu Büro Yönetimi 2. sınıf öğrencisi Hasan Şimşek bıçaklanarak ağır yaralandı. Bıçaklanan öğrenci, kaldırıldığı Kütahya Devlet Hastanesi'nde kurtarılamadı. Kavgaya karışan 6 öğrenci ise gözaltına alındı.

Olayın ardından 100'e yakın ülkücü genç hastane önüne geldi. Ülkü Ocakları Başkanı Selçuk Alıcı, üniversite öğrencisi arkadaşlarının bıçaklanmasına üzüldüklerini belirterek, "Bugün meydana gelen kavgada bir arkadaşımız bıçaklandı. Biz durumu emniyet güçlerine daha önceden bildirdik. Biz ülkücüler olarak asla oyuna gelmeyeceğiz. Kimse bizi tahrik etmesin" dedi.

Öte yandan, hastane önünde 2 öğrenci baygınlık geçirerek acil serviste tedavi altına alındı. Bu sırada öğrencilerle polis arasında kısa süreli arbede yaşandı.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Kasım 2010 Salı 18:29:08
Güncelleme :9 Kasım 2010 Salı 18:36:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
umit ilteriş IP: 78.163.103.xxx Tarih : 9.11.2010 22:10:29

ey milletim bugun bir çok gafil bu olayı görmezlikten duymazlıktan gelecek hatta iyi olmuş diyen hainler çıkacak soruyorum sizlere kürt türk diye bu milleti ayrıştıran insanını ötekileştiren açılım anlayışı meyvelerini vermeye başladı tek suçları vatanını sevmek olan bir gencin hayatı sona erdi buyrun iktidar sahipleri kına yakın