30
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

Dram içinde dram!

İstanbul'un gecekondu semtlerinden Altınşehir'de yaşanan bir çaresizlik ve dram, yürekleri dağladı.

Altınşehir'de menenjit hastalığı nedeniyle kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşen Yıldız Avcı, karnındaki
6 aylık bebeği için yaşatılmaya çalışılıyor.

Avcı'nın imam nikahlı eşi Erdinç Ceyhan, maddi sıkıntı içinde olduğu için çocuğun dünyaya gelmesini istemediğini belirterek, "Ne hastane masraflarını karşılayabilecek, ne de çocuğa bakabilecek durumdayım" dedi.

Altınşehir'de Şahintepesi Mahallesi'ndeki gecekonduda aralarında resmi nikah bulunmayan Erdinç Ceyhan ile yaşayan Yıldız Alçı, aniden fenalaşınca hastaneye kaldırıldı.

6 aylık hamile Yıldız Alçı sevk edildiği İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi'nde menenjit olduğu belirlendi. Yoğun bakım ünitesine alındıktan bir süre sonra beyin ölümü gerçekleşen Yıldız Alçı'nın karnındaki bebeğin ise yaşadığı tespit edildi. 24 haftalık olan bebeğin alınabilmesi için 1 aylık süreye ihtiyaç olduğu
belirtilirken, bu süre içinde Alçı makineye bağlı olarak yaşatılmaya çalışılacak.

Bir markette çalışan Erdinç Ceyhan ise maddi durumunun çok kötü olduğunu belirterek, "Bir anda başının ağrıdığını söyledi. Başının ağrımasıyla hastaneye getirdik. Beyninde menenjit olduğunu söylediler.

Ondan sonra yoğun bakıma aldılar. Yoğun bakımdaki iki, üç gün durdu. Doktorlar beyin ölümünün gerçekleştiğini söyledi. Yalnız eşim 6 aylık hamile olduğu için bekletmemiz lazım dediler. En azından 40-45 gün bekletileceklerini söylediler ki çocuğumuz dünyaya gelsin" diye konuştu.

Basın mensuplarının "Çocuğunuzun dünyaya gelmesini istiyor musunuz?" şeklindeki sorusu üzerine Ceyhan, "Hayır bakacak durumum olmadığı için istemiyorum. Yapılacak bir şey yok şu anda. Ne hastane masraflarını
karşılayabilecek, ne de çocuğa bakabilecek durumdayım. Tek başına bir insanım. İmam nikahımız var, resmi nikahımız yok. Doktorlar 'Ben çocuktan vazgeçerim sen de vazgeçersin ama devlet vazgeçmez. Elimizden
geleni yapacağız' diyor. Çocuğa nasıl sahip çıkacağım inanım bilmiyorum" dedi.

İki tane daha kızı olduğunu dile getiren Ceyhan, "Onlara şu anda bakacak kimse yok. Ben de bir işçi olarak, asgari ücretle bir markette çalışıyorum" ifadelerini kullandı.

Ceyhan çocuğun dünyaya gelmesi halinde ne yapabileceğini bilmediğini, düşünemediğini sözlerine ekledi.

Ceyhan, "Eşiniz ölmeseydi çocuk doğsaydı ne yapacaktınız" sorusuna ise, "İkimiz de birbirimize destek olurduk ve bir şeyler yapardık. Ama şu anda tek başıma kaldım. Annelik yapamam ki. Eşimin ölümü gerçekleşt raporu verdiler. Çocuklar da annelerini soruyorlar. Ben eve gitmeden yemek yemiyorlar. Doktorlar böyle durumlarda çocuğun 12-13 gün yaşabileceğini söylüyorlar dedi.

Altınşehir Şahintepe Mahallesi Aşık Veysel Caddesi Şenol Sokak No:7'de oturan Yıldız Avcı ve Erdinç Ceyhan çiftinin ev sahibi Halit Özdemir, "Çok iyi insanlar. Garibanlar. Yıldız hanımın hastalandığını duyduk. Sonra acilen hastaneye götürdüler. Şu anda beyin ölümünün gerçekleştiğini öğrendik" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2008 Cumartesi 13:57:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
melek IP: 85.103.111.xxx Tarih : 12.01.2008 14:32:33

Allah aşkına bu çocukları yaparken akılları nerde bu insanların.Görülüyor ki aklını kullanmayan insana akp arada bir çuval un gönderir ama gökten para falan yağmaz.Utanmadan çocuklara bakacak durumum yok diyor.Verilen aklı kullanmazsan Allah neylesin.Ama "yapın rızkını verir"zihniyeti aşılanıyor.Çünkü insanlar yaşam savaşı verirken nasıl yönetildikleri konusuyla ilgilenmesinler.Bu dış güçlerin içerideki iş birlikçileri ile hazırlanan ve oynatılan senaryolar.Geleceğimiz çok kötü.BİRŞEYLER YAPMA ZAMANI GEÇİYOR......