19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

DSP lideri Ecevit: AKP, DSP'nin mirasını yiyor

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkaın Bülent Ecevit, AKP hükümetinin DSP'nin mirasını yediğini belirterek, "Bu mirası AKP'ye bırakmadan, yozlaştırmadan yeniden iktidara geleceğiz" dedi.
Ecevit, hükümetin KKTC'deki kazanımları geri verme hareketi içinde olduğunu belirterek, buna fırsat verilmemesini istedi.
28 Mart yerel seçimler öncesinde çalışmalarda bulunmak üzere eşi Rahşan Ecevit ile birlikte Bilecik'e gelen Bülent Ecevit, AKP iktidarının iç ve dış poltikalarını eleştirdi. Ecevit, parti binasında yaptığı konuşmada, DSP'nin işçi haklarına önem veren tek parti olduğunu belirterek, "57. Hükümet kurulduğunda çok ağır bir ekonomik krizle karşılaştık. Problemleri çözmek için ciddi çalışmalar yaptık. Vatandaşlarımız bir süre sıkıntı çektiler. Biz de sıkıntı çektik. 5 yıllık görev süresince sıkıntıları çözmeye başlamıştık. Enflasyon düşmeye, kapanan fabrikalar açılmaya ve üretim artmaya başlamıştı. 1.5 yıl daha hükümette kalabilseydik, vatandaşlarımızın bize olan güveni artacaktı. Bugünkü hükümet, DSP'nin mirasını yemektedir. Bu mirası AKP'ye bırakmadan, yozlaştırmadan yeniden iktidara geleceğiz" dedi.
AK Parti hükümetinin çözemediği konuların başında Kıbrıs konusunun geldiğine dikkat çeken Ecevit, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Biz, KKTC'nin kurulmasını sağlayan ve Kıbrıs Türkleri'nin Rumlar'dan kurtulması hareketinin başında geliyoruz. Mevcut hükümet, sağlanan kazanımları adeta geri verme hareketi içindedir. Buna fırsat vermemeliyiz. Kıbrıs, Rumlar'a teslim edilecek olursa, sadece Kıbrıslı Türkler'in güvenliği bakımından değil, Türkiye'nin güvenliği açısında önemli problemler ortaya çıkacaktır. Ayrıca, Kuzey Irak'taki Kürt grupları ayrı bir devlet kurmaya çalışıyor. Bunu da ABD'nin himayesinde ve Türkiye'ye meydan okuyarak yapmaya çalışıyorlar. Dolayısıyla bizim daha güçlü bir şekilde iktidara gelmemiz gerekiyor".
ZİYA BEŞKARDEŞ - BİLECİK (İHA)
Yayın Tarihi : 8 Şubat 2004 Pazar 15:42:22
Güncelleme :8 Şubat 2004 Pazar 15:50:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?